VOĆE
Pečene jabuke
8+
1 jabuka
malo maslaca
cimet
* jabuku prerežite po pola i očistite od koštica i peteljke
* unutrašnju stranu jabuke premažite sa malo maslaca i pospite cimetom
* stavite polovine jabuke u posudu za pečenje, unutrašnjom stranom jabuke okrenutom prema gore
* dolijte 2-3 centimetra vode i pecite na 200ºC oko 30 minuta, pazeći da sva voda ne ispari
* pečenu jabuku izrežite na kriške i poslužite kao finger food ili izgnječite viljuškom i uz dodatak vode u kojoj se jabuka pekla i žitnih pahuljica pripremite kašicu
Kašica od borovnica
8+
Vitamini: A, C, K, folna kiselina
Minerals: Kalijum, natrijum, fosfor, gvožđe, magnezijum, kalcijum
1 šoljica svežih ili smrznutih borovnica
1 šoljica vode
* u zakuvanu vodu dodajte borovnice i kuvajte 15 minuta dok ne omekšaju
* izmiksujte ih u mikseru
* po potrebi dodajte žitne pahuljice i vodu od kuvanja za željenu konzistenciju
Borovnice i banana sa jogurtom
8+
1 šoljica borovnica
1 banana
1 šoljica jogurta
2 kašike pšeničnih pahuljica
* borovnice zagrijte u mikrotalasnoj pećnici oko 30 sekundi dok sok ne počne curiti iz njih
* borovnice i bananu izrezanu na kriške pomešajte s jogurtom i pahuljicama
Kašica od Kiwija
10+
Vitamini: A, C, K, folna kiselina
Minerali: kalij, fosfor, magnezij, kalcij
1 kiwi
* ogulite kiwi i zgnječite viljuškom ili izmiksujte u mikseru
* po želji dodajte žitne pahuljice
napomena: Kiwi je bogat vitaminom C, također ima jaku kiselinu koja može teže pasti na želudac, treba ga polako uvoditi u ishranu
Kašica od lubenice ili dinje
8+
Vitamini: A, C, K, folna kiselina
Minerali: kalijum, fosfor, magnezijum, kalcijum
1 kriška lubenice ili dinje
žitne pahuljice
* izvadite koštice i izgnječite meso lubenice ili dinje viljuškom
* pomešajte sa pahuljicama
Autor:
Smile4me.net