gototopgototop

Trudnoća

  • Trudnoca
  • Trudnoca

Beba

  • Beba
  • Beba

Porodica

  • Porodica
  • Porodica


BPA - Free flašice

PDFŠtampaEl. pošta

( 11 Glasova )
BPA - Free flašice, 4.9 out of 5 based on 11 votes . MamaiBeba.rs

BPA-free flašice za bebe

Ako koristite plastične flašice za bebe obavezno proverite da li sadrže BPA-bisphenol A, potencijalno opasnu hemijsku supstancu tj. sintetički polni hormon po sastavu sličan estrogenu. Ova supstanca se dodaje plastici kako bi bila otpornija i providna. Opasan je i u malim količinama, može da izazove prerani pubertet, povećava rizik od dobijanja dijabetesa, hiperaktivnosti i određenih oblika kancerogenih oboljenja.
Gotovo sve plastične dečije flašice koje se prodaju u našim trgovinama pri zagrevanju ili pri punjenju toplom tecnošću ispuštaju bisfenol A. Takođe ako je flašica izgrebana ( a grebe se i pranjem sa četkicom za flašice i njih treba izbegavati, najbolje je prati ih mekim sunđerom) lakše otpušta BPA. Plastika sa polikarbonatom – one koje sadrže BPA – imaju oznaku za recikliranje #7 ili PC (polikarbonat plastika) oznaku. Ako na proizvodu nema ovih oznaka slobodno računajte da sadrzi BPA i potražite BPA free proizvod.

Na univerzitetu u Missouri-ju testirana su po tri modela flašica šest najpopularnijih marki na kanadskom tržištu: Gerber, Playtex, Evenfo, Disney i Dr. Brown, a među testiranima bile su i Avent flašice koje su vrlo popularne kod nas. Sve su zagrevane na 80 stepeni, a rezultati su otkrili da ispuštaju znatne količine bisfenola. Chicco i Nuk takodje proizvodi sadrže BPA. Koliko smo upoznati na našem tržištu jedino pouzdano BPA – free su neki proizvodi američke robne marke Nuby.

 

Izvor: roditeljinfo.com

comments

Comments  

 
+4 #3 2010-06-09 12:10
sada su i AVENT flasice BPA free,i jako su kvalitetne.
Quote
 
 
0 #2 2010-06-06 22:47
Dr.Brown proizvodi su svi bez bisfenola. Ima ih Leto shop-u.
Quote
 
 
+3 #1 2010-01-28 02:59
Samo da dodam da cucle isto sadrze BPA, kao i providna folija, konzerve, i glodalice
Quote
 

Postavi komentar


Security code
Refresh


Vaši komentari