Online shop

Problemi u dojenju

Ako ste zabrinuti da nemate dovoljno mleka, češće dojenje automatski povećati količinu, zato slobodno dopustite svom detetu da siše što duže, sve dok mu prija.
Možete imati pospano dete koje treba buditi radi hranjenja. Ako vaše dete treba podsticati, lagano trljajte njegova usta svojom bradavicom, ali nestavljajte je nasilu u usta. Vaše dete može zaspati na grudima nakon hranjenja, ali to samo znači da je zadovoljno, dobro nahranjeno i da je sve u najboljem redu. Dojenje može prouzrokovati bol tokom prvih nekoliko nedelja jer se količina vašeg mleka mora stabilizovati, a vaše bradavice još nisu korišćene za dečije sisanje. Ako nelagodnost ne prestaje, možda položaj deteta na grudima nije odgovarajući i pokušajte nešto promeniti. Takođe proverite da vaše dete dobro prileže uz vaše grudi. Ako ne, dete može samo sisati bradavicu što znači da neće moći uzeti dovoljno mleka i što više bude sisalo to ćete vi osećati jači bol.


Može vam se dogoditi da vam grudi budu začepljene. To je onda kad su prepune i bole. Pomoć je da svoje dete često hranite, a otok možete ublažiti pranjem grudi toplom vodom ili vrućom kupkom.
Pokušajte da istisnite i nešto mleka svojim prstima. Ako se pojavljuje oštar bol dok vaše dete siše, možete imati napuknute bradavice. Ako je vaše dete dobro položeno, čak i kad su vaše bradavice osetljive, ne bi smelo boleti dok hranite, zato proverite svoj položaj.

 

Osetljive bradavice neka uvek budu čiste i suve i neka budu otkrivene što je moguće više. Ponekad osetljive bradavice mogu biti posledica upale detetove usne sluznice. Ako mislite da je o tome reč , razgovarajte sa svojim lekarom. Kod nekih starijih majki može se razviti stanje poznato kao mastitis. To je upala mlečnih žlezda i dojke će biti upaljene, vruće i na nekim mestima crvene.

 

U tom  slučaju kupajte svoje dojke u toploj vodi ili na njima držite hladan komad pamučne tkanine, pa će to ubažiti nelagodnost. Možda ćete morati uzeti i dozu antibiotika koji će izlečiti upalu, zato se konsultujete sa svojim lekarom. Osetljive, ispucane bradavice i mastitis obično su posledica toga što vaše dete siše samo bradavicu.

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj
internet prodavnici 
MAMA I BEBA


 

  • Jastuk za dojenje

  • Avent pumpica za izmlazanje sa kesicom za odlaganje mleka (SCF330/603)

  • CANPOL SILIKONSKE BRADAVICE EASY START LARGE 18/603

Slični postovi

Tate i dojenje

Psihologija i dojenje

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.