gototopgototop

Trudnoća

  • Trudnoca
  • Trudnoca

Beba

  • Beba
  • Beba

Porodica

  • Porodica
  • Porodica


Ovan

( 5 Glasova )
Ovan, 5.0 out of 5 based on 5 votes . MamaiBeba.rs

Simbol : Ovan
Element : Vatra
Planeta : Mars
Srećna boja : Crvena
Srećan kamen : Dijamant, Rubin
Srećan dan : Utorak
Srećan broj : 9
Biljka: Magnolija

Osobine Ovna:  samouvereni, ambiciozni, živahni, avanturisti,  spontani, smeli, šarmantni

Kao roditelj deteta ovna možda ćete biti stalno zabrinuti oko opasne ludosti koju će vaše dete sledeću pokušati izvesti, bez obzira na čvoruge ili povrede dobijene iz prethodnog poduhvata. Za dete ovna morate se naoružati velikom dozom energije, entuzijazma i snage – uticaj Marsa (vladar Ovna) – jer je dete ovan spreman eksplodirati i na najmanju provokaciju. Njihova vitalnost je tolika da ih treba držati konstantno zaposlenima i kad god to oni žele biti uključeni u neobične fizičke aktivnosti.
Oni su rođene vođe i najbolje je pustiti ih da budu glavni u grupi u vrtiću ili u školi. Imaju potencijala za nesmotrenost, pa kada im na pamet padne neka ideja – a ovnovi ih konstantno imaju – ne stanu promisliti o posledicama svojih dela. Tu je uticaj roditelja u vođenju deteta ovna vrlo važna u periodu odrastanja.
Osim fizičkih ograničenja koje je potrebno postaviti deci ovnovima, naravno, radi njihove vlastite sigurnosti, treba da se nauče umerenosti u ličnom kontaktu s drugim ljudima, u govoru, i u ličnom pogledu na život. Iznad svega, pokušajte ih naučiti da sagledaju svaki posao, zadatak, interes ili obavezu koje se prihvate, u potpunosti od početka do kraja, a ne da rasipaju svoj entuzijazam na mnogobrojne zanimacije i u toj masi ni jednu ne završe u potpunosti. Ali budite svesni da je vaš ovan osetljivog temelja i nemojte ga nikada previše snažno usmeravati ili sputavati kako mu ne bi slomili njegov slobodan duh.
Odvažna ovnova ličnost oslikana je demonstarativnim i idealističnim kvalitetima. Velikodušni su pažnjom i privrženi i bez oklevanja će priteći u pomoć manje sretnima ili onima kojima je učinjena nepravda.

comments

Postavi komentar


Security code
Refresh


Vaši komentari