Online shop

Matične ćelije

Vreme i način transporta uzorka krvi pupčane vrpce

Među evropskim propisima koji regulišu prikupljanje i rukovanje uzorkom krvi pupčane vrpce važna je DIREKTIVA 2004/33/CE koju primenjuje DIREKTIVA 2002/98/CE koja uspostavlja “standarde kvaliteta i bezbednosti za prikupljanje, testiranje, preradu, skladištenje i distribuciju ljudske krvi i njenih komponenti“; takođe, najviši nivo međunarodnog kvaliteta za biotehnološke laboratorije koje se bave preradom i skladištenjem pupčane krvi se postiže akreditacijom NETCORD/FACT koji opisuje najviši standard i smernice koje regulišu svaki aspekt poslovanja biotehnoloških laboratorija i procenjuje njihovu izvrsnost.

Pročitaj sve

Autologna transplantacija matičnih ćelija

Autologna transplantacija matičnih ćelija prikupljenih iz pupčane vrpce

Transplantacija matičnih ćelija danas čini važnu realnost u lečenju hematoloških bolesti i u regenerativnoj medicini. Od 1988 godine (prva transplantacija matičnih ćelija dobijenih iz pupčane vrpce) do danas, pupčana vrpca, zajedno sa koštanom srži i perifernom krvi, je postala glavni izvor matičnih ćelija za upotrebu u transplantaciji. Razlozi koji su doveli do sve većeg interesovanja za pupčanik kao izvor matičnih ćelija su sledeće:

Pročitaj sve

Plaćanje matičnih ćelija do 15 mesečnih rata

Banka matičnih ćelija In Scientia Fides nudi mogućnost plaćanja matičnih ćelija do 15 mesečnih rata

Banka matičnih ćelija InScientiaFides nudi budućim roditeljima da ostvare jedinstvenu mogućnost čuvanja matičnih ćelija iz krvi pupčanika svoje bebe u periodu na 30. godina. Usluga podrazumeva transport, obradu i krioprezervaciju matičnih ćelija na 30. godina po najvišim standardima, kao i samo slanje uzorka za potrebe lečenja, koje je takođe uključeno u cenu.

 

Pročitaj sve

Matičnie ćelije za suprotstavljanje aplastičnoj anemiji

U SAD i Kini su u toku klinička ispitivanja za lečenje aplastične anemije pomoću matičnih ćelija iz krvi pupčane vrpce. Već su postignuti dobri rezultati (izdati u časopisu Američkog društva za hematologiju-Blood Journal of American Society of Hematology), u međuvremenu, sličan eksperiment sprovodi tim japanskih naučnika na čelu sa dr.Hisashi Yamamoto, pri odeljenju za hematologiju u Toranomon bolnici u Tokiju, u saradnji sa katedrom za infektivne bolesti i transfuzijsku medicinu iste bolnice kao i sa Okinaka Memorial Institut za medicinska istrazivanja....

 

Pročitaj sve
Nema proizvoda

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.