Online shop

Pravila za bebin dobar san

 

Dobar san je ključan za rast svake bebe. Ali ukoliko su suve, site i ukoliko im nije ni vruće ni hladno, spavaće čvrstim snom i budite uvereni da će nakon buđenja biti spremne da istražuju svet oko sebe koliko god je to moguće!

 

Dok spava, bebin stomačić se kontrahuje i do 8 cm. Zbog toga je važno da se pelena koju beba nosi prirodno prilagođava njenim pokretima. Eksperti vam pružaju nekoliko saveta i trikova za dobar san vaše bebe...

 

1. Od samog početka uvedite prepoznatljivu svakodnevnu rutinu, koja podrazumeva redovnu dremku, ustaljivanje navika i vremena spavanja.
2. Drugačijim ponašanjem naučite vašu bebu da razlikuje dan od noći: tokom dana, dok hranite bebu, pričajte joj, a tokom noć budite tiši u obraćanju i koristite prigušeno svetlo.
3. Kada beba napuni šest meseci, možete da počnete sa stvaranjem sledeće rutine - kupanje-hranjenje-priča-krevet, tako da ona zna šta može da očekuje i veća je verovatnoća da će se uspavati.
4. Mekana igračka često pruža utehu i odličan je rekvizit za uspavljivanje.
5. Kako biste znali da je vašoj bebi udobno, obucite je u fleksibilnu i udobnu odeću i pelenu koja joj dobro pristaje da biste izbegli praznine ili curenje.


Uzdržite se od proveravanja vaše bebe svaki put kada se ona pomeri ili uskomeša tokom noći - malčice plača usled buđenja je normalno. Vaša beba mora da nauči kako da ponovo uspostavi san i da sama ostane tako pospana kako bi utonula u dublju fazu sna.

(Blic)

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

 

  • BAMBINO KREVETAC MAJA BELO PLAVA SA FIOKOM BELA

  • BAMBINO KREVETAC LILLY NATUR SA FIOKOM

  • BAMBINO KREVETAC GLORIA NATUR BEIGE SA FIOKOM

Slični postovi

Da li je u redu da beba od 3 meseca prespava celu noć?

Beba ne može da spava preko dana

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.