Online shop

Raspored za flašicu

Svi se slažu da je dojenje najbolji način ishrane bebe, a većina stručnjaka smatra da ne trebate imati strogi raspored denevnog  dojenja. Beba će sama pokazati kada je gladna.

 

Ali, ako iz nekog razloga bebu hranite adaptiranim mlekom, onda je preporuka da je u prva dva meseca hranite svakih 2.5 ili tri sata. Količinu mleka prilagodite uzrastu bebe i držite se uputstva  proizvođača. Najbolji pokazatelj će vam biti redovne mesečne kontrole u savetovalištima za novorođenčad, gde će svaki put beba biti izvagana.

Održavanje flašice
Pre nego što upotrebite novu flašicu i cuclu, sterilizujte ih u ključaloj vodi pet minuta. Zatim ostavite da se osuše. Nakon toga svakodnevno temeljito pranje vrelom vodom i blagim deterdžentom biće dovoljno, sa tim što jednom u sedam ili dest dana flašicu ipak treba sterilisati.

Grejanje i hlađenje
Većina formula priprema se sa vrelom vodom, pa treba paziti na temperaturu mleka. Najbolje je ohladiti flašicu u hladnoj vodi, a pre nego što počnete hraniti bebu isprobajte toplotu mleka na unutrašnjij strani ručnog zgloba.

Udobno hranjenje
Ako ste zabrinuti je li bebi ugodno dok sisa, posmatrajte je i učite. Ako sisa glasno, uzima previše vazduha. Kako biste pomogli bebi da se ne naguta vazduha i posle dobije grčeve, podignite je i držite u položaju od 45 stepeni.

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • Avent Starter set za novorodjenče (SCD301-01)

  • CANPOL ČETKA ZA ČIŠĆENJE FLAŠICA I CUCLI SA SUNĐEROM 2/410

  • CANPOL ČETKA ZA ČIŠĆENJE FLAŠICA I CUCLI 2/413

Slični postovi

BPA - Free flašice

Povučene opasne flašice za mleko

Cirkularni karijes ili sindrom flašice

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.