Online shop

Koliko je potrebno sna bebi?

Koliko će beba spavati u velikoj meri zavisi i od njenog karaktera, pa tako neke spavaju po ceo dan, a neke jedva „sastave“ nekoliko sati sna. Ipak, postoji „mera“ koja se odnosi na uzrast deteta.

0-3 meseca
Većina beba spava od 16 do 18 sati na dan, uglavnom nakon presvlačenja i hranjenja. U ovom uzrastu, bebe se prilagođavaju na život izvan maminog stomaka, pa je prirodno da se veoma često bude, pogotovo u toku noći.

3-6 meseci
Kako beba raste, tako se smanjuju njene potrebe za dnevnim spavanjem. Ipak, ne bi trebalo da spava manje od 13 sati dnevno, od čega na spavanje u toku dana „otpada“ oko tri sata. Pošto se beba sada više ne hrani na svaka tri sata, možete polako početi sa „treningom“ noćnog spavanja.

6-12 meseci
Ovo je pravo vreme da bebu naučite da spava tokom cele noće. Ukupno vreme spavanja sada se svodi na 13 sati dnevno, što znači da preko dana treba da spava dva puta po dva sata, a noću devet.

12-24 meseca
Potrebe za snom sada se svode na oko 12 sati u toku dana, s tim što dete treba da spava dva-tri sata popodne, a ostatak se odnosi na noćno spavanje. Većina dece uzrasta od dve godine spava u toku dana samo sat vremena, dok noću spavaju devet sati „u komadu“

2-4 godine
U ovom uzrastu deci je potrebno desetak sati sna, uglavnom noćnog. Neka deca prestanu da spavaju popodne već kada navrše dve godine, ali većina to čini sa tri-četiri. Ako vaše dete neće da spava popodne, ne mora, ali treba da miruje najmanje pola sata.


 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • BAMBINO KREVETAC LILLY BELO ROZA SA FIOKOM

  • BAMBINO KREVETAC GLORIA NATUR BEIGE SA FIOKOM

  • BAMBINO KREVETAC LOLEK PLAVI DRUGARI SA FIOKOM

Slični postovi

Za bolji san beba

Šta je naše dete sanjalo?

Bebe rastu od spavanja

Beba ne može da spava preko dana

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.