Online shop

Majčino mleko se čuva u frižideru tri dana

Majka svoje mleko može da sačuva i da ga koristi kada zatreba. Koliko dugo i na koji način se ono može čuvati pročitajte u tekstu koji sledi.


Možda ćete se naći u situaciji da više sati odsustvujete od kuće, pa ne možete da dojite vašu bebu. Na primer, zato što morate da radite duže, da negde otputujete, da idete na neka ispitivanja… Ili, jednostavno, morate da napravite pauzu u dojenju zbog ‘infekcije‘ u dojkama. Šta tada da uradite, a da vašoj bebi ne uskratite najbolju hranu?Kako obezbediti obrok za bebu?

Majčino mleko možete da sačuvate i koristite ga kada zatreba. Čuvanje započinje postupkom izmlazanja – ručno ili pomoću pumpice (ručne ili električne). Pumpice za izmlazanje su odlične, jer se mleko direktno sakuplja u sterilnu bočicu koja ide uz pumpicu, pa se ne javlja kontaminacija iz spoljne sredine. U takvim bočicama može da se odlaže i sačuva do obroka.

 

Gde i koliko dugo se mleko može čuvati?

Majčino mleko može da se čuva u sterilnoj, zatvorenoj posudi na temperaturi od 18 do 20 stepeni, i to 24 sata. Ako se stavi u frižider, može da stoji na temperaturi oko četiri-pet stepeni do 72 sata. Ukoliko se zamrzne, i to na minus 18 do minus 20 stepeni, može da se čuva i do četiri meseca.Kako se podgreva?

U svakom slučaju, majčino mleko može da se koristi samo ako je ispravno čuvano, odnosno zamrznuto. Hladno mleko se podgreva u toploj vodi (kupki) ili grejaču, dok se ne postigne temperatura pogodna za konzumiranje. Zamrznuto mleko treba odmrznuti na sobnoj temperaturi, pa tek onda podgrejati u toploj kupki ili grejaču. Jednom odmrznuto, više se ne zamrzava.

Nikada majčino mleko ne podgrevajte direktno na plotni ili u mikrotalasnoj pećnici.

Izvor: Mondo

 

 

Kompletan asortiman proizvoda za sunčanje namenjen bebama  možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • Avent flašica Anti-Colic 125ml (SCF810/14)

  • Avent poklon set - roze slonče (SCD628/01)

  • Avent flašica za bebe -Natural 60ml(SCF039/17)

Slični postovi

Alergija na mleko i mlečne proizvode može se izlečiti?

Prva banka humanog mleka u Srbiji

Mlečne formule - adaptirano mleko za bebe

Refleks otpuštanja mleka

Povučene opasne flašice za mleko

Da li posle svakog podoja izmlazati mleko?

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.