Online shop

Kupanje bebe

Naučite veliku lekciju – kako kupati novorođenče na brz, pouzdan i siguran način.
Kada dođe vreme za prvo kupanje novorođenčeta, to zaista može predstavljati muku. Nekoliko naših saveta učiniće vam da uživate i vi i vaša beba.

 

Prvo što novopečeni roditelji moraju imati u vidu jesete sigurnost.  A to znači da nikada bebu ne ostavljate samu  u kadici sa vodom, ni na jedan jedini trenutak. Kada počnete sa kupanjem nikada se ne pomerajte od bebe ni na sekund.

 

 

Bebe ponekad baš takve trenutke iskoriste da po prvi put naprave prvi pokret!  Morate biti sigurni da ste pripremili sve što vam je potrebno za kupanje bebe. A to su:

1. Peškir
2. Kadica za kupanje
3. Šampon
4. Voda
5. Dečiji puder
6. Čista odeća
7. Sigurno mesto za kupanje.

 

Mesto  gde ćete staviti kadu za kupanje mora biti sigurno, a oko kade ne sme biti predmeta koje bi beba mogla da dohvati ili bi joj mogli pasti na glavu. Najpre u kadicu za kupanje stavite peškirić kako beba ne bi klizila iz ruku dok je kupate. Vodu sipajte ali ne previše.  Nivo vode treba biti sedam do osam centimetara. Ta količa vode je savim dovoljna da se beba okupa. Voda treba biti temperature kao što je i sobna, a to ćete proveriti zamakanjem lakta, koji je mnogo osetljiv na temperatu u odnosu na ruku.

 

Kada ste pripremili vodu, pažljivo i polako stavite stavite bebu u pripremljenu vodu. Ako kadica nema prilagođene delove za leđa, onda vodite računa da stalno čuvate bebina leđa i glavu. Uzmite platneni sunđer za kupanje, namočite u vodu i počnite sa kupanjem. Prvo operite oči, bez sapuna, a zatim operite i ostale delove lica, ali uz korišćenje sapuna. Malo više pažnje posvetite ušima. Nakon toga isperite sunđer i operite bebinu glavu sa malo šampona. Šamop utrljajte polako koristeći sunđer nakon što ga natopite vodom.

 

Sunđer ćete cediti na bebinu glavu, vodeći računa da spun ne ode u oči. Kupanje nastavite dok se sa bebine glave ne spere sapun. Bebu uvek morate držati jednom rukom. Kada ste isprali sapun i šampon sa glave, krenite  dalje blagim kružnim pokretima perite vrat i ostale delove tela. Bebu okrenite i učinite isto sa leđima a na kraju operite noge i stopala. Takođe vodite računa da dobro operete delove izmđu prstića.

 

Na kraju bebu dobro saperite da ne ostane ni šampon ni sapun. Predhodno ste pripremili peškir na koji ćete staviti bebu i  osušitije. Kad osušite bebu možete naneti malo dečijeg pudera. Stavite malo pudera na svoje ruke i zatim ga utrljajte u bebino telo.  Pazite kako sipate puder jer on može biti  opasan za bebina pluća. Ukoliko se pridržavate ovih saveta prvo kupanje vam neće biti strašno. Kad beba malo poraste tada ubacite i omiljenu igračku što će za bebu predstavljati dodatni užitak.

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • Lorelli Bertoni tvrda podloga za povijenje (10130150001)

  • KEEEPER BEBI KUPKO WINNIE THE POOH & FRIENDS OKT KIDS

  • LORELLI BERTONI PODLOGA ZA KUPANJE - KUPKO 79021 (20040060000)

Slični postovi

Igračke za kupanje treba prati

Voda za bebe

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.