Online shop

Šest uzroka plača

 

Često su mlade mame preplašene i izgubljene jer njihova beba stalno plače. Ipak, ne paničite – i najmirnija beba plače bar sat tokom dana i tako vežba svoja pluća.Evo nekoliko preporuka kako se izneti sa plačem, kada on nije posledica gladi ili pune pelene.

 

 

 

 


1. Bebi nije udobno – Bebe se često žale jer im je neudobno.Mokre pelene smetaju bebama, pa se plačem žale na to. Pazite da je bebina odeća udobna, da jeu krevetiću ništa ne žulja i preverite sobnu temperatutu koja treba biti između 19 i 21 stepena.
2. Umor – Bebama ponekad, čak i kad su umorne, treba pomoć da zaspu. Ljuljanje i maženje odlično ja za uspavljivanje.
3. Bolest – Ako je beba bolesna, plakaće više i glasnije nego obično. Ako ste zabrinuti, otiđite kod pedijatra. Ako plač prati povraćanje, proliv, temperaturu, osip ili teškoće u disanju obavezno idite kod lekara.
4. Iscrpljenost – Bebe ne vole previše stimulacije. Mnogo gostiju ili buran dan mogu umoriti. Tada beba, umesto da zaspi, plače. Uzmite je u naručje kako bi se osećala sigurno.
5. Grčevi – Kada beba glasno plače i skuplja nožice, i to svakog dana predveče, verovatno ima grčeve. Grčevi se javljaju nakon druge nedelje života i mogu trajati do trećeg meseca. Pravog leka za grčeve nema. Pomaže čaj od komorača (divlja mirođija), ali samo nakratko. Masirajte bebin stomak, utoplite ga i ostanite smireni. Čak i mala beba oseća uznemirenost majke.
6. Dosada – I bebe žele društvo. Ako ne želite sedeti stalno pored krevetića, kupite bebi zanimljivu šarenu igračku koja će je zabaviti.


 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • VARALICA KAUČUK, BABY ROSE

  • VARALICA SILIKON BABY ROSE

  • Avent varalica Classic 0-6m (SCF182/12)

Slični postovi

Bebin plač

Naučite da tumačite bebin plač

Beba plače dok se hrani. Zašto?

Beba (10 meseci) dalje se noću budi i plače

Plačljivo (pekmezavo) dete

1 komentara:

  • Zorica
    11.08.2019.

    Beba od 15 meseci koja lepo napreduje ali je temperametnija i aktvina beba,nocu odjednom pocne da place u snu i place po pola sata. Smiri se tek kada odemo zajedno da spremimo mleko popije malo i zaspi. Da li mozda sanja nesto ili sta bi moglo biti? Vec par veceri uzastopno.

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.