Zaštita od bakterija

Zaštitite bebe od bakterija

U borbi s bakterijama ne trebaju vam antibakterijska sredstva. Uobičajeni proizvodi i metode su podjednako efikasni, a i dugoročno bolji - jer ne provociraju stvaranje rezistentnih (otpornih) bakterija.

Imate malo dete, pa ste postali svesniji mogućih bakterija u kući? Kupujete antibakterijske proizvode?
Umesto da se protiv bakterija borite preterano jakim agensima namjenjenim bolničkim uslovima i pacijentima s oslabljenim imunitetom, predlažemo pet zdravorazumskih saveta:

1. U stan po kojem puzi malo dete ne ulazi se u cipelama. Zamolite goste da poštuju ovo jednostavno pravilo i ponudite im udobne papuče. Posebno onim zimogrožljivima. Ovaj jednostavan potez sprečiće ulaz prljavštine spolja - po podu kojim prolazi beba neće se tako naći pseći izmet koji može da dođe s đonova, olovna prašina ili druge hemikalije s ulice.

2. Spuštajte dasku na WC šolji pre nego pustite vodu. Ukoliko to ne uradite, bakterije iz WC šolje će se razleteti po vazduhu. Ugnjezditće se na obližnjim predmetima, poput igračaka za kupanje, peškirima i četkici za zube.

3. Igračke za kupanje ili one koje vaša beba često grize morate redovno da perete s jednostavnim sredstvima poput vode i sapuna.

4. I posljednji najvažniji način za uklanjanje bakterija u kući? Redovno perite ruke - i svoje i bebine.

0 komentara:

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.