gototopgototop

Trudnoća

  • Trudnoca
  • Trudnoca

Beba

  • Beba
  • Beba

Porodica

  • Porodica
  • Porodica


Čas tolerancije

PDFŠtampaEl. pošta

( 5 Glasova )
Čas tolerancije, 5.0 out of 5 based on 5 votes . MamaiBeba.rs

Čas tolerancije

“Škola za roditelje” je 20.03.2013.god. u Osnovnoj školi “Janko Veselinović” na Voždovcu, u Beogradu,  organizovala predavanje o toleranciji.
Čas tolerancije
Na ovom času podsetili smo decu šta je to tolerancija, zašto je ona toliko važna,  pomenuli mnogo primera gde se može pokazati kao i načine da se izborimo kada neko nije tolerantan prema nama…
Tom prilikom učenicima II3 odeljenja poklonjena je igračka “U redu je”, namenjena razvoju tolerancije i jačanju samopouzdanja kod dece.
Ova igračka je dobitnik priznanja “Dobra igračka” za 2012.god koju dodeljuje organizacija “Prijatelji dece Srbije”. Takođe, igračku će dobiti i svi učenici prvog i drugog razreda ove škole kao poklon.
Predavač je bila dipl.pedagog Jelena Holcer a ovu akciju “Škole za roditelje”  podržala je kompanija “Victoriaoil”.

Više o igri “U redu je” možete saznati: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ikX2eGEv2v0
I na sajtu “Škole za roditelje” : www.skolazaroditelje.com

 

Radionica za decu "Mali istraživači"

PDFŠtampaEl. pošta

( 8 Glasova )
Radionica za decu "Mali istraživači", 4.4 out of 5 based on 8 votes . MamaiBeba.rs

Radionica za decu "Mali istraživači"

"Škola za roditelje" i predškolska ustanova "Adaland" najvaljuju početak zajedničke saradnje programom radionica za decu "Mali istraživači", i grupnih konsultacija za roditelje.Radionica za decu "Mali istraživači"

Mesto održavanja: Prostorije predškolske ustanove "Adaland", ul. Đorđa Stanojevića 9g, Novi Beograd,

Vreme održavanja: svake subote, tokom leta, počevši od 23.06. 2012. God, od 11h do 13 h

Radionice su namenjene deci uzrasta od 3,5 do 7 godina a osmišljene su sa željom da na kreativan i zabavan način približe deci naučne teme i upoznaju ih sa tajnama prirode. Teme radionica su: Gde sam ja u Svemiru? Moja planeta – Zemlja; Vodena prostranstva; Čudesni vulkani; Paleontologija-zabavna nauka…  Radionice su međusobno povezane i teme se nadovezuju jedna na drugu, ali istovremeno, svaka je i celina za sebe. Zahvaljujući tome, mogu se preskakati a da deci budu podjednako zanimljive i edukativne.

Autori i voditelji radionica: stručni tim "Škole za roditelje": dipl.pedagog Milijana Stojanović i dipl.pedagog Dragana Ivković.

   

Popust za deponovanje matičnih ćelija

PDFŠtampaEl. pošta

( 6 Glasova )
Popust za deponovanje matičnih ćelija, 5.0 out of 5 based on 6 votes . MamaiBeba.rs

Popust za deponovanje matičnih ćelija

Trudnice koje imaju zdravstveno osiguranje Uniqe dobijaju popustPopust za deponovanje matičnih ćelija za deponovanje matičnih ćelija

Predstvaništvo InScientiaFides biotehniloške laboratorije specijalozavane za čuvanje matičnih ćelija, u saradnji sa  Uniqa osiguranjem, omogućava vlasnicima MedUNIQA dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, popust u iznosu od 100 evra za čuvanje matičnih ćelija, prilikom porođaja na teritoriji Republike Srbije.

MedUNIQA je dobrovoljno zdravstveno osiguranje koje omogućava organizaciju i pokriće troškova lečenja u najboljim privatnim i državnim zdravstvenim ustanovama na teritoriji Srbije. Ovaj program je namenjen svakoj osobi koja želi da za sebe ili za svoju porodicu obezbedi kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, na lak i siguran način.

Pored bolničkog, vanbolničkog lečenja i zdravstvene zaštite trudnica i porodilja, osiguranicima MedUniqa se omogućava i popust za deponovanje matičnih ćelija u biobanci InScientiaFides koja se odlikuje poslovanjem u skladu sa najvišim svetskim standardima kvaliteta GMP i FACT Netcord.

   

Porođajni defekti češći kod dece začete IVF-om

PDFŠtampaEl. pošta

( 3 Glasova )
Porođajni defekti češći kod dece začete IVF-om, 4.0 out of 5 based on 3 votes . MamaiBeba.rs

Porođajni defekti češći kod dece začete IVF-om

Sporno pitanje koje se tiče porođajnih Porođajni defekti češći kod dece začete IVF-omdefekata kod dece začete IVF-om ponovo se zahuktalo nakon što je u časopisu New England Journal of Medicine objavljena važna studija. Istraživači sa Univerziteta u Adelaideu (Australija), potvrdili su rezultate ranijih istraživanja koja su pokazala povećan rizik od defekata kod dece začete IVF-om.

Izgledi za porođajni defekt u trudnoćama koje uključuju potpomognute načine oplodnje iznose 8.3%, u odnosu na 5.8% kod prirodno začete dece.
Međutim, oni tvrde da se rizik odnosi na uticaj 'pacijentovih faktora' poput gojaznosti ili pušenja, a ne na sami postupak začeća. "In vitro oplodnja oslobođena optužbi da uzrokuje porođajne defekte", bio je naslov teksta na Nature News blogu.

Međutim, ovo je bila samo polovina cele priče. Neki postupci potpomognute oplodnje su rizičniji.
ICSI (intracitoplazmatska inekcija spermatozoida), tehnika koja uključuje ubrizgavanje spermatozoida u jajnu ćeliju, jedan je od takvih. Povećan rizik od porođajnih defekata je za 57% veći od uobičajenog postupka IVF-a, iako je apsolutna veličina rizika relativno manja. Međutim, ICSI je vrlo popularan. U Evropi, se ona, iz nekog razloga, koristi mnogo češće nego uobičajeni IVF.

   

Strana 1 od 35