Online shop

Nole deci Srbije

Nole deci Srbije

Prvorangirani teniser sveta i Nacionalni ambasador UNICEF-a,Novak Đoković Novak Đoković, obeležio je predstojeće praznike dajući svoj glas i finansijsku podršku ugroženoj deci u Srbiji – i u celom svetu.
„Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima male dece u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale”, rekao je Đoković koji je priložio donaciju u vrednosti od 100,000 američkih dolara za program ranog razvoja deteta u Srbiji. „Izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini“.

Od kada je postao nacionalni ambasador avgusta ove godine, teniski as snažno podržava prava deteta – i daje glas najranjivijoj deci u Srbiji. U septembru je posetio inkluzivni vrtić u Smederevu koji pohađaju deca iz najmarginalizovanijih grupa, kao što su deca sa smetnjama u razvoju i ona koja žive u romskim naseljima. Đoković takođe promoviše i prodajnu kampanju UNICEF-a u Srbiji za prodaju čestitki i proizvoda kako bi pomogao prikupljanje finansijskih sredstva za ugroženu decu u celom svetu.

„UNICEF veoma ceni Novakovu posvećenost pravima dece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije dece, što je kritična oblast u Srbiji“, izjavila je direktorka UNICEF-a u Srbiji Judita Rajhenberg.
Đoković je počeo da igra tenis kada je imao četiri godine, a proboj na svetsku scenu ostvario je sa 16. godina. Od tada je osvojio je nekoliko grend slem turnira  - 2008. i 2011.godine Austalian Open,  i 2011. Wimbledon.  U decembru ove godine,  Međunarodna  teniska federacija proglasila ga je svetskim šampionom nakon što je osvojio tri od četiri grend slem titule.
„Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite“, rekao je Đoković.

Izvor: Unicef.rs

Slični postovi

Najbolja dečija auto sedišta u 2011

Dečije svađe među braćom i sestrama

Sedeći položaj

Karakteristike dečije igre prema uzrastu

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.