Online shop

Veštačko oplođenje

Lezite posle veštačkog oplođenja

Novo istraživanje pokazaloje da žene koje posle postupka veštačke oplodnje legnu na leđa samo 15 minuta imaju znatno veće šanse  da će ostati u drugom stanju nego žene koje odmah ustanu i počnu da šetaju. Veštačko oplođenje je jedan od najčešće upotrebljavanih metoda lečenja neplodnosti, anovo istraživanje objavljeno u stručnom medicinskom časopisu “Britiš medikal džornal” prvojeveliko istraživanje koje je ispitivalo uticaj imobilizacije nakon obavljanja postupka na samu njegovu uspešnost.
U istraživanju je učestvovalo gotovo 300 parova. Pola žena je zamoljeno da legnu 15 minuta posle postupka veštačkog oplođenja. Zapaženo je da je uspeh trudnoće bio 7 odsto za žene koje su ležale, a samo 18 odsto za žene koje su odmah ustale i počele da hodaju. Voša istraživanja iz Akademskog medicinskog centra u Amsterdamurekao je da bi se ženama koje se  podvrgnu ovom postupku trebalo omogućiti da legnu.

“Iako imobilizacija zahteva više vremena i prostora u sobama u kojima se radi, takva intervencija bi dugoročno mogla biti ekonomičnija, budući da se trudne pacijentkinje neće više vraćati”, objasnilu na kraju. Naravno, ne treba zanemariti ni emotivnu stranu čitavog ovog postupka, jer nije teško zamisliti kako se oseća žena koja dolazi na ponovljeni postupak veštačkog oplođenja a  kako oni kodnkoje je on uspeo iz prvog puta.

Slični postovi

Vantelesna oplodnja

Kratki pregled metoda potpomognute oplodnje

Test za procenu uspešnosti veštačke oplodnje

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.