Online shop

Ogradica podstiče razvoj beba

Ogradica podstiče razvoj beba

Ogradica je praktična, dete je u njoj zaštićeno od padanja, ne može iz nje da izađe i otpuzi kuda mu je volja, ne može da gurne prstiće u šteker...Ogradica za Bebe

Ukoliko razmišljate da li da kupite ogradicu za bebu, evo nekoliko saveta koji će vam olakšati odluku. Ogradica je praktična, dete je u njoj zaštićeno od padanja, ne može iz nje da izađe i otpuzi kuda mu je volja, ne može da gurne prstiće u šteker... Ali pre svega ogradica podstiče odrastanje, piše "Blic".

Napuštanje maminog naručja i ostajanje u ogradici, makar i na samo par minuta, pomaže detetu da prevaziđe strah od odvajanja i nauči da se samo snalazi. Zabavljeno igrom u svojoj "kućici", neće imati vremena da tuguje.

Pomozite bebi da je prihvati
Ipak, ogradica je za bebu potpuno nova stvar. Da bi je lakše prihvatilo, obavezno u nju stavite omiljene igračke, pošto će to pomoći da se oseća sigurnije i da unutrašnjost ogradice doživi kao svoju teritoriju.

Ne bojte se šipki
Ako vas brinu šipke, možete slobodno da se opustite. Za bebu šipke ne predstavljaju ništa novo, pošto iste takve ili slične ima i na svom krevecu. U uzrastu od osam do devet meseci, kad beba počinje da ustaje, šipke su odlične hvataljke koje će joj pomoći da se uspravi. Verući se uz šipke ili mrežu, beba jača mišiće celog tela.

 

Pričajte sa bebom
Boravak u ogradici može da bude sinonim za izolaciju. Da se to ne bi dogodilo razgovarajte sa bebom, pevušite pesmice dok je u ogradici, pošto je detetu takva vrsta kontakta veoma važna.

Kada usporava razvoj
Ogradica može da bude i opasna, pošto može da uspori razvoj deteta, ukoliko ono u njoj provodi previše vremena. Stručnjaci smatraju da dete ne sme da bude ostavljeno u ogradici duže od pola sata dva do tri puta tokom dana.

Izvor: Blic
 

Slični postovi

Beba se jako napinje kao da kaka tvrdu stolicu

Beba plače dok se hrani. Zašto?

Fiziološki pad krvne slike kod beba

Da li je u redu da beba od 3 meseca prespava celu noć?

Besežitis kod beba - Pitajte pedijatra

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.