Online shop

Porodilje se najviše žale na uslove smeštaja

Porodilje se najviše žale na uslove smeštaja

Porodilje u Srbiji najviše se žale na uslove smeštaja u porodilištima, ali i na mito i korupciju, pokazalo je istraživanje Ministarstva zdravlja o zadovoljstvu porodilja radom zdravstvene službe.
"Osim na uslove smeštaja, porodilje se najviše žale na mito i korupciju i zastarelost protokola porođaja", rekla je koordinator istraživanja Mirjana Živković-Šulović.

Ona je na nacionalnoj konferenciji o stalnom unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite rekla da je srednja ocena opšteg zadovoljstva uslovima u porodilištima u 2009. godini 3,92.
"Srednja ocena u vanbolničkim porodilištima je 4,46 što ne ukazuje na bolje uslove, već da je lakše organizovati rad u manjim zdravstvenim organizacijama", rekla je Živković-Šulović.

Istraživanje koje Ministsrstvo sprovodi 19 meseci pokazalo je da nema pomaka u srednjoj oceni zadovoljstva.

Iako su definisani aspekti koji najviše utiču na zadovoljstvo porodilja izostala je akcija, rekla je ona i istakla da je potrebno poboljšati komunikaciju porodilje i zdravstvenog radnika, unaprediti rad izabranog ginekologa koji bi na vreme pripremio trudnicu i ostvariti bolje informisanje i ostvarivanje prava porodilja.

 

Izvor: Beta

 

Slični postovi

Postporođajna depresija

Kako vratiti staru liniju nakon porođaja?

Prerani porođaj i poteškoće sa metalnim zdravljem

Termin porođaja

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.