Koliko košta "radost" ispod jelke

Koliko košta "radost" ispod jelke

Roditelji za dečije novogodišnje poklone treba da izdvoje najmanje 400 dinara za knjige ili sitnije igračke poput onih iz popularnih kolekcija Bakugan, Teck Deck, Litle Pet Shop, dok celi setovi, junaci poput transformesa ili Barbi lutke koštaju i do 5.000 dinara, pokazala je anketa Tanjuga.

U prodavnici igračka "Turbolimač" je rečeno da roditelji najčešće kupuju male plastične životinje iz kolekcije Litle Pet Shop po ceni od 399 dinara, dok cela farma, u kombinaciji sa veterinarskom stanicom i kućicama košta od 3.999 do 5.300 dinara.

Za poklon dečacima najtraženija je kolekcija mini skejtbordova koji se voze prstima Teck Deck, a jedan skejt košta 370 dinara, dok su veoma popularne akcijske figure Transformersi, Spajdermen i Ben 10, koje koštaju od 399 do 1.799 dinara, kažu u "Turbolimaču".

Devojčice uglavnom traže lutke Winx i Moxie, bebe koje plaču i pričaju, a njihova cena je od 5.000 do 7.500 dinara, ali popularni su i Filly konjići - male princeze konjići, koje koštaju 169 dinara po komadu. Vlasnica prodavnice igračaka "Sneki" Snežana Dragović rekla je da se dečacima najčešće kupuju proizvodi Bakugan - loptasti metkići i ispaljivači, mali roboti, držač za kugle i karte, koji koštaju od 50 do 1.200 dinara, a za devojčice barbi lutke po ceni od 1.000 do 3.500 dinara.

Prema njenim rečima, uvek popularan poklon za mališane su plišane igračke, koje koštaju od 150 dinara, pa do dve, tri i pet hiljada dinara, zavisno od veličine, kao i slagalice Klementon koje koštaju od 400 do 6.000 dinara.

Atrakcija u toj prodavnici su igračke upakovane u balone, što se dodatno naplaćuje 200 dinara.

Roditelji koji nemaju vremena da lutaju po prodavnicama tražeći novogodišnje paketiće za svoje mezimce, mogu da ih naruče na Internetu. Vlasnik internet prodavnice "Planeta shop" Ivan Jakovljević rekao je da kupci na sajtu mogu da izaberu poklone, koje plaćaju pouzećem, a dobijaju na kućnu adresu dva do tri dana posle porudžbine.

Prema njegovim rečima, najtraženije su magične table za crtanje, koje koštaju oko 3.000 dinara i igračke brendova Disnay i Hello Kitty, a veoma popularni su Bakugan setovi za dečake.

Preko Interneta u knjižari "Poletarac" roditelji mogu da kupe knjige koje će dobiti na adresu, najkasnije tri dana nakon porudžbine.
"Poletarac" nudi više od 200 naslova za uzrast od tri do deset godina, a knjige koštaju od 200 pa do 3.000 dinara.

Prodavac u knjižari "Laguna" Tamara Mihailović rekla je da su najpopularnije dečje edicije "Vile", "Princeza", "Čarobna kuća na drvetu", kao i kompleti od po desetak knjiga "Prvi", "Drugi i "Treći korak", dodajući da jedna knjiga iz tih edicija košta 320 dinara.

(Tanjug)

0 komentara:

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.