Online shop

Poreznici diskriminisali porodilje

Poreznici diskriminisali porodilje

BEOGRAD - Kancelarija Zaštitnika građana je, na zahtev Unije poslodavaca Srbije,Trudničko bolovanje utvrdila da Poreska uprava nepravilno postupa prema ženama preduzetnicama koje su bile na porodiljskom bolovanju, tražeći od njih povraćaj zagarantovane nadoknade za porodiljsko odsustvo. Poreskoj upravi je izdat hitan zahtev za obustavu te diskriminatorske prakse.

- Zbog dužine porodiljskog bolovanja najgore su prošle žene koje su rodile treće dete, tako da je njima traženo da vrate i do pola miliona dinara.

Ipak, posle višemesečnih napora UPS-a da zaštiti žene preduzetnice koje su bile na porodiljskom odsustvu i koje je Poreska uprava zakinula time što im je zatražila povraćaj zakonski garantovane nadoknade za porodiljsko odsustvo, nazire se rešenje - precizira Nataša Cupać Pavlovski, savetnica u Udruženju poslodavaca Srbije.

Zaštitnik građana od Poreske uprave traži da poništi sva rešenja doneta od početka 2010. godine, zatim da u roku od 60 dana od prijema preporuke izvrši povraćaj celokupnih uplaćenih iznosa po navedenim rešenjima i da ubuduće ne zadužuje privatne preduzetnice za vreme porodiljskog odsustva.

„Blicu” je iz Poreske uprave Srbije pismeno odgovoreno da će se „o preporukama Zaštitnika građana izjasniti u zakonskom roku“.

 

Izvor: Blic.rs

Slični postovi

Za bezbolan porođaj

Faze porođaja

Kako utvrditi datum porođaja?

Vitamina D - manjii rizik od prevremenog porođaja

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.