Online shop

Posteljica kao lek za brži oporavak porodilje

Posteljica kao lek za brži oporavak porodilje

Zapadna kultura ne poznaje tu praksu, no sve je više novih mama praktikuje.Tablete od posteljice Radi se konzumiranju posteljice nakon porođaja, a za brži oporavak porodilje i kao prevencija za postporođajnu depresiju. "Ona je savršeno napravljena za mene, od mene i sa mojim vlastitim hormonima", kaže Tamara Guida, majka troje dece iz Denvera koja veruje da žene koje jedu vlastitu posteljicu izbegavaju hormonalni poremećaj.

"Prvi put sam posteljicu probala nakon drugog porođa i oporavak je bio odličan, mnogo bolji nego prvi te sam doista počela verovati u tu praksu", kazala je mama Tamara za medije.
U istočnjačkim kulturama konzumiranje posteljice je poznata stvar, dok se u zapadnjačkoj medicini ta praksa smatra alternativnom. Tamara Guida proučila je sve blagodati posteljice na zdravlje porodilja i pokrenula biznis pod nazivom Fruit of the Womb (Plodovi maternice) koji se bavi pretvaranjem posteljice u tablete.

 

Malo je istraživanja posvećeno učincima posteljice na oporavak i hormonalni balans porodilje, a tablete napravljene od posteljice nemaju dozvolu Američke agencije za hranu i lekove.
"Mnogi kućni lekovi rade se prema recepturi naših mama i baka, a ovaj je baš jedan od takvih", kazala je Shannon Ambrose, babica koja je i sama probala tablete od vlastite posteljice nakon porođaja drugog deteta.
Ukoliko vas zanima sam proces nastajanja tableta i novosti vezane za praksu Fruit of the Womb, pratite blog Tamare Guide - http://www.placentapills.blogspot.com/

Izvor: Upi.com / klinfo.hr

Slični postovi

Poreznici diskriminisali porodilje

Porođaj u bolnici VS. Porođaj kod kuće

Porođajni defekti češći kod dece začete IVF-om

Termin porođaja

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.