gototopgototop

Trudnoća

  • Trudnoca
  • Trudnoca

Beba

  • Beba
  • Beba

Porodica

  • Porodica
  • Porodica


Posteljica kao lek za brži oporavak porodilje

PDFŠtampaEl. pošta

( 3 Glasova )
Posteljica kao lek za brži oporavak porodilje, 4.3 out of 5 based on 3 votes . MamaiBeba.rs

Posteljica kao lek za brži oporavak porodilje

Zapadna kultura ne poznaje tu praksu, no sve je više novih mama praktikuje.Tablete od posteljice Radi se konzumiranju posteljice nakon porođaja, a za brži oporavak porodilje i kao prevencija za postporođajnu depresiju. "Ona je savršeno napravljena za mene, od mene i sa mojim vlastitim hormonima", kaže Tamara Guida, majka troje dece iz Denvera koja veruje da žene koje jedu vlastitu posteljicu izbegavaju hormonalni poremećaj.

"Prvi put sam posteljicu probala nakon drugog porođa i oporavak je bio odličan, mnogo bolji nego prvi te sam doista počela verovati u tu praksu", kazala je mama Tamara za medije.
U istočnjačkim kulturama konzumiranje posteljice je poznata stvar, dok se u zapadnjačkoj medicini ta praksa smatra alternativnom. Tamara Guida proučila je sve blagodati posteljice na zdravlje porodilja i pokrenula biznis pod nazivom Fruit of the Womb (Plodovi maternice) koji se bavi pretvaranjem posteljice u tablete.

 

Malo je istraživanja posvećeno učincima posteljice na oporavak i hormonalni balans porodilje, a tablete napravljene od posteljice nemaju dozvolu Američke agencije za hranu i lekove.
"Mnogi kućni lekovi rade se prema recepturi naših mama i baka, a ovaj je baš jedan od takvih", kazala je Shannon Ambrose, babica koja je i sama probala tablete od vlastite posteljice nakon porođaja drugog deteta.
Ukoliko vas zanima sam proces nastajanja tableta i novosti vezane za praksu Fruit of the Womb, pratite blog Tamare Guide - http://www.placentapills.blogspot.com/

Izvor: Upi.com / klinfo.hr

comments

Postavi komentar


Security code
Refresh