Menstruacija dva puta u toku meseca

Pitanje:
Imam jedan problem koji me mnogo buni!Menstruacija dva puta u toku meseca Dešava mi se već po drugi put da dobijem menstruaciju dva puda mesečno! Prvi put u mesecu menstruacija traje 6 dana pa nakon 7 dana dobijem ponovo i traje 3-4 dana! Da li bi mogli da mi kažete u čemu je problem?
Hvala unapred

Odgovor:
Poštovana,
Kod vas se najverovatnije radi o intermenstrualnom iregularnom krvavljenju koje je relativno čest ginekološki problem, naročito kod  žena starosti 40-50 god. Mada se sporadično susreće i kod mlađih žena. Važno  je da znate sledeće menstrualni ciklus se računa od prvog dana pojave krvavljenja do sledečeg  krvavljenja   i ovaj period ne sme biti kraći od tri nedelje. Svako  krvavljenje  koje se pojavljuje u kraćem  vremenskom  periodu je intermenstrualno, iregularno krvavljenje i ne sme se računati  kao menstruacija. Ova krvavljenja se najčešće  javljaju između 11-16 dana menstrualnog  ciklusa i najčešće nastaju kao posledica izostanka ovulacije. No svakako da svako iregularno krvavljenje zahteva da se obavezno obratite ginekologu.

Ginekoško odeljenje
Poliklinika AS MEDICUS BIOREZONANCA

2 komentara:

  • Sladjana Mijatovic
    08.04.2013. 15:04
    Imam 17 godina i menstruacija mi se desava 2 puta u mesecu, zelela bih da znam u cemu je problem? A pritom imam odnose sa deckom, da li to nesto utice?
  • ELLY
    15.04.2013. 22:44
    Postovani,imam jedan problem,imam ciklus dva puta mjesecno i pijem tablete Ethinylestradiol Levonorgestrel,vec 3mjeseca,molim vas odgovor :sad:

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.