gototopgototop

Trudnoća

  • Trudnoca
  • Trudnoca

Beba

  • Beba
  • Beba

Porodica

  • Porodica
  • Porodica


Menstruacija dva puta u toku meseca

PDFŠtampaEl. pošta

( 21 Glasova )
Menstruacija dva puta u toku meseca, 3.1 out of 5 based on 21 votes . MamaiBeba.rs

Pitanje:
Imam jedan problem koji me mnogo buni!Menstruacija dva puta u toku meseca Dešava mi se već po drugi put da dobijem menstruaciju dva puda mesečno! Prvi put u mesecu menstruacija traje 6 dana pa nakon 7 dana dobijem ponovo i traje 3-4 dana! Da li bi mogli da mi kažete u čemu je problem?
Hvala unapred

Odgovor:
Poštovana,
Kod vas se najverovatnije radi o intermenstrualnom iregularnom krvavljenju koje je relativno čest ginekološki problem, naročito kod  žena starosti 40-50 god. Mada se sporadično susreće i kod mlađih žena. Važno  je da znate sledeće menstrualni ciklus se računa od prvog dana pojave krvavljenja do sledečeg  krvavljenja   i ovaj period ne sme biti kraći od tri nedelje. Svako  krvavljenje  koje se pojavljuje u kraćem  vremenskom  periodu je intermenstrualno, iregularno krvavljenje i ne sme se računati  kao menstruacija. Ova krvavljenja se najčešće  javljaju između 11-16 dana menstrualnog  ciklusa i najčešće nastaju kao posledica izostanka ovulacije. No svakako da svako iregularno krvavljenje zahteva da se obavezno obratite ginekologu.

Ginekoško odeljenje
Poliklinika AS MEDICUS BIOREZONANCA

comments

Comments  

 
-1 #2 ELLY 2013-04-15 23:44
Postovani,imam jedan problem,imam ciklus dva puta mjesecno i pijem tablete Ethinylestradio l Levonorgestrel, vec 3mjeseca,molim vas odgovor
Quote
 
 
-10 #1 Sladjana Mijatovic 2013-04-08 16:04
Imam 17 godina i menstruacija mi se desava 2 puta u mesecu, zelela bih da znam u cemu je problem? A pritom imam odnose sa deckom, da li to nesto utice?
Quote
 

Postavi komentar


Security code
Refresh