Online shop

Pitanja i odgovori pedagoga-psihologa

Šta kada dete počne da piški u gaćice?

Pitanje:

Poštovani, imam devojčicu od dve i po godine. Već šest meseci ne nosi pelene. Ja sam počela da radim pre dve nedelje, nakon čega ona počinje da 'piški u gaće.' Da napomenem samo da ona ne ide u zabavište.

Dakle do sada smo bile nas dve ceo dan same. Treba da krene od sledeće nedelje na adaptaciju. Da li mislite da je to povezano? I ako jeste kako taj problem da rešim?

Pročitaj sve

Braća i sestre po ocu ili majci

Pitanje:
Potrebna mi je pomoć. Imam troje dece. Prvo je iz prvog braka a drugo dvoje iz drugog. Kako ovoj drugoj deci mogu da objasnim da im sestra ima drugog tatu. Ona za raspust posećuje oca i do sada sam uvek pričala da je u gostima kad pitaju gde je. Oni su sad 5 godina i predpostavljala sam da je vreme da im kažem ali ne znam na koji način da to razumeju i prihvate. Molim vas za neki predlog.

Pročitaj sve

Različito ponašanje kod kuće i u vrtiću

Pitanje:
Imam sina 5 godina, inače sam samohrana majka već tri ipo godine. Septembra je moj sin krenuo u privatnu školicu. Njegovo ponašanje u školici je potpuno suprotno ponašanju kod kuće... Inače je vrlo poslušno dete i nemam kod kuće nikakvih problema jednom rečju kod kuće je vrlo srećan... Dok u školi odbija da se druži sa decom, komunikacija sa decom je minimalna.. Učiteljicama odgovara sa da i ne uglavnom......

Pročitaj sve

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.