Online shop

Uticaj ciste na trudnoću

Pitanje:
Htela sam vas pitati par pitanja, na koja sam sigurna da mi vi možete dati prave odg.Uticaj ciste na trudnoću
Udata sam već skoro 5 meseci, nedavno sam otkrila da imam vodenu cistu na desnom jajniku veličine 6 cm. Plašim se da bi to kasnije moglo da naškodi mojoj trudnoći kada budem zelela da imam bebu.


Redovno idem kod Dr. ali mi još nijedna terapija nije prepisana jer Dr. čeka da imam mentruaciju pa posle. Menstruacije su mi redovne, svakih 28 dana i normalne su. Ne znam šta da radim, to je pocelo psihički da me opterećuje jer bi ta cista trebala da pukne u toku menstruacije ali ništa. Da li je moguće da ostanem u drugom stanju dok imam ovu cistu, jer već imam neke simptome vezane za drugo stanje.
 

Odgovor:
Poštovana,
Pitanje da li možete da ostanete trudni i pored postojeće ciste, odgovor je „da, možete“.
Pitanje da li cista (veličine koju ste naveli) može da utiče na trudnoću (ukoliko ste trudni), odgovor je „da, može“ ukoliko bude rapidno rasla tokom trudnoće ili dođe do pucanja ciste uz krvarenje u trbuhu, ali ukoliko ne bude rasla, ukoliko je na povoljnom mestu, cista te veličine ne mora obavezno da ima negativan uticaj na ishod trudnoće.

Ginekoško  odeljenje
Poliklinika AS MEDICUS BIOREZONANCA

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

 • Hiperaktivno dete – sindrom „malog Perice”

 • Kreativni centar - Bonton

 • Radosnica "Moje prve uspomene" sa ćebencetom za utehu

Slični postovi

Stepen čistoće vaginalnog sekreta

Ciste na jajniku i kod beba

Policistični jajnici

4 komentara:

 • Marina Tatomirov
  29.08.2019.

  Dobar dan, htela bi da pitam. Nedavno sam prestala da dojim, posto mi mala napunila 2 godine. Jos uvek imam mleka. A Kasni mi 15 dana. Dal su moguci hormoni ili nesto ozbiljnije sto mi kasni? Hvala unapred.

 • Jovana Milosevic
  03.06.2019.

  Zdravo, trudna sam 9 nedelja i na levom jajniku imam cistu mesovitog sadrazaja 50×43 mm, da li to moze da utice na trudnocu i kako se leci? Hvala unapred na odgovoru.

 • dragana todorovic
  17.03.2019.

  ja imam cistu i htela bih da vas pitam dali moze da se ostane u drugom stanju dok je ta cista na jajniku bila sam kod doktora i on mi je dao lekove da bih mogla da dobijem mistruaciju i posle mistruacije da dodjem ko njega da vidi dal je uklonjena cista a pre toga imala sam spontani i radili su mi kiretazu

 • marija dojcinovic
  18.10.2018.

  imam bartolijevu cistu al nije pod upalom i ne smeta mi mogu li da ostanem trudna jer to planiram

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.