Online shop

Bacakanje jednogodišnjeg deteta

Bacanje jednogodišnjeg deteta

Pitanje:
Molim Vas recite mi kako da iskorenimbacanje jednogodišnjeg deteta??? Ako nešto nije kako on hoće on se baca,a tek je pre dva meseca prohodao i plašim se da se fizički ne povredi. Hvala!!!

 

 

 

 

Odgovor:
Upravo se radi o tome što je vaše dete nedavno prohodalo. Ono u ovom trenutku ispituje granice svojih mogućnosti i eksperimetiše svojim pokretima. Njegova koordinacija tj. uskladjenost pokreta još uvek nije velika (niti na tom uzrastu može biti) ali će uskoro postati bolja a opasnost od fizičkih povreda  manja.

 

On nije svestan svog trenutnog ponašanja niti opasnosti od mogućih povreda pa bi svako vaše eventualno kažnjavanje bilo samo kontraproduktivno. Zato, svaki put kada je dete fizički bezbedno, možete mu i dozvoliti da se bacaka ali mu istovremeno mirno govorite da ne razumete šta je to što on želi, da vam se ne sviđa njegovo ponašanje i da ćete razgovarati kada se smiri.

 

Neće vam biti lako da ga gledate u ovom svetlu, ali je važno da ostanete dosledni, uporni, i da što je moguće više ignorišete bacakanje, vrištanje ili neki sličan oblik ponašanja. Iako vas u ovom uzrastu neće najbolje razumeti, osetiće po celokupnom vašem stavu da nećete popustiti i da mora da pronađe drugi način da dobije to što želi. Naime, već sa dve godine vaše dete će biti svesnije a njegovo ponašanje više usmereno na ispitivanje granica vaše izdržljivosti i tolerancije. Upravo zato, popuštanje u ovom uzrastu, kada ima godinu dana, bi bilo kao davanje “zelenog svetla” za slično ponašanje i ubuduće.

 

Jelena Holcer, pedagog

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • PEG PEREGO FOTELJA ZA AUTO VIAGGIO 2-3 SUREFIX FLEUR

  • CBX Auto sedište Aura-Fix Crvena 9-36 kg (68733)

  • Lorelli Bertoni autosedište Concord Snail 0-18 kg (10070161705)

Slični postovi

Izlivi besa kod dece

Ispadi besa kod deteta uzrasta od 4 godine

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.