Online shop

Pitanja i odgovori pedijatra

Beba ne može da spava preko dana - Pitaj pedijatra

Poštovani, beba stara 47 dana, iskljucivo dojena,uspostavljen ritam spavanja koji je super funkcionisao, npr sam se uspava nakon sto ga spustim u krevetic, bez ljuljanja i slicno. Medjutim zadnjih deset dana se budi nakon pola sata, place, moram da ga uzmem,i svaki put tako ali u narucju zaspi i smiri se. To se desava samo tokom dana.

Pročitaj sve

Adaptirano mleko uzrok grčeva kod bebe ?

Imam dete od mesec dana, zbog mojih zdravstvenih problema morali smo preći na adaptirano mlijeko. Od njene druge nedelje neprestano plače, povlači nogice nakon čega ih ukoči, stiska šake, plače do iznemoglosti, po celi dan, pre jela, nakon jela, i tako do navečer. Nekad ne može ni jesti jer plače, ponekad joj lice i poplavi. Ne znam što napraviti više, pokušala sam i sa bio gajom ali ne pomaže, čak sok i formulu pokušali. Može li uzrok biti nešto drugo ili?

Pročitaj sve

Visoka temperatura kod dece

Pitanje:

Poštovani,

interesuje me koliko je visoka temperatura zaista opasna po život deteta, da li ako detetu posle sat, dva od vremena kad zaspi, naraste temperatura preko 39, 40 i tako bude sve dok se dete ne probudi (nerednih 8,9 sati), a pri tome je ono odeveno i pokriveno uobičajeno, da li bi se javila neka uznemirenost ili bilo kakav nagoveštaj tako visoke temperature?

Ili je sve na roditeljskoj kontroli?

Pročitaj sve
Nema proizvoda

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.