Online shop

Temperatura 37.5 i proliv

Pitanje:
Imam bebu od sedam meseci,pre pet dana imala je temperaturuKoliko često davati bebi lek protiv grčeva? 37.5 i proliv! Davala sam joj LIOBIF i Smecta prašak koji su samo toliko pomogli da više nema temperaturu a stolica joj je i dalje mekša otprilike teksture koje je i hrana koju je pojela i česta joj je stolica! Kaki nekih 5-6 puta na dan, čak mi se čini da hranu izbaci u istom stanju kako ju je i pojela kao da joj stomačić ne preradi hranu.

 

Poplašena sam zato što je ranije kakila maximum 2 puta na dan!!! Inače je super raspoložena igra se nije nervozna ništa je ne boli čak jede kao ranije samo što smo sad na prepisanoj dijeti. Doktor je rekao da se proliv toleriše 7 dana i ako ne prestane do sutra poslaće nas u bolnicu!!! Molim vas da mi odgovorite što pre. Po vašem mišljenju šta bi to moglo da bude? Unapred sam vam zahvalna na odovoru!!

Odgovor:
Draga mama,

 

simptome koje ima Vaše dete nisu za brigu. Ako je dete veselo. uzima obroke, nema povišenu temperaturu, znači da se super nosi sa infekcijom. Sluzokoža creva je tako napravljena da sama stvara odbrambeni mehanizam protiv infekcije. Na Vama je da je ispravno hranite, iz ishrane izbacite sveže voće, sem banane i jabuke koja je pečena ili kuvana. Sve ostalo beba može da koristi u ishrani, primereno uzrastu. Nastavite sa Liobifom. Proliv može potrajati i do 10 dana. Nije na odmet da odradite bakterioloski pregled stolice.


Pozdrav mami

Dr. Gordana Timić

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba
 

  • Keeeper kadica za bebe Winni Pu 8420-100

  • LORELLI BERTONI KADICA SA STALKOM (1013005)

  • LORELLI BERTONI KADICA 100CM LITTLE KINGDOM (10130420000)

Slični postovi

Temperatura kod dece

Žutica nije bolest

Šum ne znači bolest

Zoonoze - prenosive bolesti sa životinje na decu

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.