Online shop

Beba retko hoće da pije vodu i čaj

Koliko često davati bebi lek protiv grčeva?

Pitanje:

Majka sam bebice koja ima dva i po meseca,hranimo je isključivo adaptiranim mlekomu pitanju je Bebilak. Beba je na kontroli 27.marta bila teška 5650 gr i dugačka 58 cm,jede uglavnom 150 a nekada i 180ml! Pa,me zanima da li mu mi mnogo dajemo količinski jer on vrlo često trazi da pojede i 180 ml?! Retko hoće da pije vodu i čaj, dajemo mu prokuvanu rosu i čaj od kamilice ali on uglavnom odbija da pije! Pa da li da mu malo zasladimo ili da budemo uporni i dajemo mu ovako?! 

Odgovor:

Poštovana Mama,

 

Vaše odojče dobro napreduje. Kroz jelovnik koji Vam šaljem imaćete uvid o rasporedu i količini obroka. Naravno da je svaka beba svet za sbe, ovo su generalne preporuke. Što se tiče čaja i vode, ako odbija-to znači da je potrebe za vodom "zadovoljilo" kroz mleko.

Raspored obeda i količina mleka:

- 0-2 meseca starosti odojče treba da ima 6-8 podoja u toku 24h, u količini od 90-120ml po podoju i da razmak između podoja ne bude manji od 2h ni veći od 3h. Podoji trebaju da traju 20-30min.

- 3-4 mesec starosti - odojče treba da ima 5-6 podoja u toku 24h u količini od 120-150ml po podoju u razmaku od 3h. Po mogućnosti u trećem mesecu ukinuti noćni podoj. Odojče na veštačkoj ishrani takođe ima isti broj podoja samo što se daju adaptirana mleka.

 

Ljiljana Leković, pedijatar

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • HIPP KAŠICA JAG+ŠARGAREPA+KROMPIR 190G HIPP

  • HIPP KAŠICA KAJSIJA 190G HIPP

  • MILUPA RICE CORN 250G MIL

Slični postovi

Voda za bebe

Koliko je idealno da beba unese vode?

Količina plodove vode

Strah od vode

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.