Online shop

Beba ne može da spava preko dana

Pitanje:
Imam bebu staru 6 nedelja, odlično napreduje po težini i dužini,dojim je....međutim problem je sto preko danaKoliko često davati bebi lek protiv grčeva? ne može da spava. Neretko prođe i po 10-12 sati kako je budna iako se sve vreme prozeva i vidi se da joj treba san. Noću dobro spava.

 

Nespavanje ne bi bilo veliki problem da sve to vreme ne provodi u plaču koji počinje kenjkanjem a prerasta u viku. Od prvog dana kod kuće navikla je da se uspavljuje na sisi,takođe se tako i umiruje,ali tokom ovih sati budnosti iako je na sisi ne može da zaspi. Onda plače, nervozna je i u nekom trenutku od premora se tek uspava.

 

Ne pomaže ni ljuljuškanje ni varalica ni šetnja kolicima, jednostavno je stavim na dojku i kad se uspava što znači da provodi dosta vremena na sisi. To je iscrpljujuće za mene,više ne znam sta da radim.Da li je ovo normalno?

 

Odgovor:
Poštovana Ivana,


Sve je to normalno jer, kako rekoste, Vaša beba lepo napreduje.To je period života kada jedino Vi možete da joj zadovoljite sve potrebe.Sigurno znate da ima pravo da jede kada joj se jede i koliko joj se jede, da spava kada hoće i koliko hoće.Ritam spavanja može da se svakodnevno menja prvih šest meseci života.Ali je njoj podjednako važno da zadovolji potrebu za sigurnošću, a to može da ostvari samo u Vašem naručju, samo u direktnom fizičkom kontaktu sa Vama.Nju smiruje miris vaše kože i otkucaji Vašeg srca. Plač je poziv da se zadovolje potrebe.I, naravno, uvek imajte na umu da joj nije pretoplo, da je nešto ne žulja ili da možda ima "grčeve".


Pokušajte da se opustite i da joj se i dalje potpuno posvećujete.Videćete, sve se to vraća nemerljivim dobrom.Pišite opet ako Vam ovaj odgovor deluje nedorečen ili kada god osetite potrebu.Dr Dobrosavka Paunović Roki specijalista pedijatrije Doma zdravlja Dr Ristić

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • KIDS II DISNEY LJULJASKA/LEZALJKA WINNIE POO 60256

  • KIDS II BS KOLEVKA SA POSTOLJEM ZELENA (60131)

Slični postovi

Strah od spavanja

Bebe rastu od spavanja

Da li je u redu da beba od 3 meseca prespava celu noć?

1 komentara:

  • Maja- dunja
    23.09.2017.

    i sa nama je isto prosto brinem jer ispadne da non stop place

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.