Online shop

Crevenilo na bradi

Pitanje:
Poštovana,


Moj dječak ima 6 mjeseci i 11 dana - rođen s 3250 gr, sad ima 8600gr. Ishrana - Crevenilo na bradi 6- 7 puta dojenje, uvela sam voćne sokiće, voćne kašice, kašice od povrća, uveče žitno mlečna kašica.

Kao prvo, zahvaljujem dr Ljiljani na iscrpnom pojašnjenju ishrane dojenčadi.

Problem je u sledećem - detetu dajem uveče IMPAMIL žitno mlečnu kašicu koju obožava. Obzirom da pomalo ispljune, ja pokupim kaškicom s brade, i tako ukrug. Svaki put malo se zacrveni brada (eritem) - tumačila sam da je od pritiska kaškice na bradu, međutim kad sam jedno veče dala detetu HIPP mlečnu kašicu s probiotikom (piše da ima 32% mlečne formule) dete je dobilo pravu koprivnjaču na koži, na mestimaa gde je bio kontakt s hranom - brada , obrazi i kapak. Drugi delovi tela su ok. napomenuću da nema proliv, vec 2-3 tvrđe stolice (od kad jede sve gore napisano) i zadovoljna je beba. Nakon razgovora s pedijatricom, zaključili smo da bi to mogla biti alergija na proteine kravljeg mleka. Zabrinuta sam. Kako dalje postupati i ponašati se u vezi s ishranom? sinoć sam opet dala Impamil, i bio je samo mali eritem na bradi. Da li da ga nastavim davati?


Srdačan pozdrav
Hvala

Odgovor:
Poštovana mama kako ste Vašem detetu uključili žitnu kašicu, bilo da je spremljena vodom ili adaptiranim mlekom, može se javiti reakcija po koži. U pšenici je prisutan gluten koji za početek može dati navedene promene, a kasnije i ozbiljnije reakcije. Preporučila bih Vam da bebi dajete kašice od pirinča i kukuruza pripremljenih vodom. Pokušajte tako i videćete da li će biti reakcije na te obroke. Tako će te sami otkloniti uzrok navedenoj reakciji.Pozdrav mami.
Dr Gordana Timic

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • ZAŠTITNA KREMA ZA BEBE SA PANTENOLOM 100ML BUBCHEN

  • VICHY SLOW AGE 50ML 8234/1458

  • Bubchen bebi šampon sa kamilicom 400 ml (45253)

Slični postovi

Beba se ukoči, zacrveni i stisne pesnice

Gnojnice i crvene mrlje na licu bebe

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.