Online shop

Beba (10 meseci) dalje se noću budi i plače

Pitanje:

Beba (10 meseci) dalje se noću budi i plače


Moja beba ima deset meseci a i dalje se noću budi ponekad i po dva puta. Svaki put se jedino smiri kad joj dam mleko. Pokušala sam uveče oko osam sati da joj dam kiflu i mleko, ili jogurt i kiflu, griz, palentu ali i pored toga se budi i plače. Šta da radim da bi prespavala noć?


Unapred se zahvaljujem

 

Odgovor:
Poštovana mama,


u ovom periodu do godine dana, Bebe se najčešće  i dalje bude noću.. Što se ranije "uvedu u ritam"  biće vam lakše.To naravno nije lako, ali treba biti dosledan i čvrst u stavu da se Beba pusti da plače.
Prve noći priđite posle pet minuta, pomazite je po glavi, recite da je mama tu... i ne uzimajte je u ruke.. sledeće noći je pustite malo duže...i tako redom...Trebalo bi za 5-7 dana najviše da spava većim delom u toku noći. Bebe brzo uče, i shvatiće da neće "dobiti zabavu" ako nastave da plaču.. Budite DOSLEDNI. Nije lako,ali to je jedini način. Potreba za ljubavlju i dodirom je osnovna ljudska potreba, trudite se da tokom dana budete što više sa svojom Bebom, da biste ovu disciplinu mogli da sprovedete tokom noći,bez osećaja krivice.

 

Srdačno,
Ljilja Lekovic,pedijatar

 

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • KIDS II Muzička vrteška 8352

  • Coloria igračka za kolica Slon/Hippo/Lav (1019007)

  • Muzička plišana kornjačica za krevetac

Slični postovi

Bebin plač

Šest uzroka plača

Naučite da tumačite bebin plač

Beba plače dok se hrani. Zašto?

Plačljivo (pekmezavo) dete

1 komentara:

  • visnja
    03.09.2018.

    moja beba ima 5/12 meseci,nocu se stalno budi i place na svakih pola sata,dojim je po nekoliko puta u noci ali ni to ne pomaze,volela bih znati od cega to potice..i da u krevetic nece sam nikako kada ga uspavam stavim ga u krevetic ali cim oseti da nije pored mene place ,dok ga stavim do mene opet spava.....kako da promenim tu njegovu naviku ...unapred hvala...

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.