Online shop

Nestašan drugar iz vrtića

Ako je vaš sin stekao drugara u obdaništu sa kojim hoće da se igra i u slobodno vreme,Nestašan drugar a vi niste baš oduševljeni tim detetom jer je ono destruktivno i smatrate da ne utiče dobro na vaše dete, šta da radite?

 

Oduvek ste govorili da se nikada nećete mešati u društveni život svog deteta onako kako su se roditelji mešali u vaš. Sad se situacija promenila.

 

Prvo, opustite se. Uticaj kućnog vaspitanja, ličnost i temperament dugoročno daleko više deluju na ponašanje vašeg deteta nego primer vršnjaka. Destruktivan, neobuzdan drug privremeno može pojačati agresivnost vašeg deteta, ali ne trajno – naročito ako vi stvarate smirenu, nenasilnu atmosferu u domu. Drugo, svakako se umešajte – ali samo malo. Nemojte detetu zabraniti da viđa druga, bez prisustva svog sina zamolite vaspitačicu u vrtiću da obrati pažnju na njihovu igru i ako je potrebno da ih opomene.

 

Ako vaš sin želi da se igra sa svojim “divljim i šašavim” drugom pustite ga – neka deca zaista uživaju u uzbuđenjima igre sa živom vatrom.  Ukoliko je dete stvarno destruktivno ili fizički agresivno (udara, grize, šutira i slično), stavite do znanja da takvo ponašanje nije prihvatljivo u vašem domu.

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • Globber trotinet PRIMO - Zeleni (18164)

  • GLOBBER LED SVETLO - roze (18019)

  • Globber trotinet ONE NL 230 (18182)

Slični postovi

Nesamostalno dete

Svako četvrto dete u predškolskom uzrastu poseduje digitalni uređaj

Kako red rođenja deteta utiče na razvoj njegove ličnosti i ponašanje

Kako unaprediti koncentraciju kod deteta

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.