Online shop

Čitajte deci

Čitajte deci

Pre odlaska na spavanje roditelji bi trebalo da čitaju priče za laku noć svojoj deci, jer zajedničko čitanje i slušanje zbližava porodicu. Čitanje podstiče detetovu maštu i kreativnost, razvoj zapažanja i pamćenja, razumevanje tuđih i ličnih osećanja, utiče na razvoj govora, priprema dete za samostalno čitanje i podstiče razvoj čitalačkih navika. Ukoliko  vaše dete ide u školu, čitanje priča će doprineti većoj koncentraciji i boljim ocenama.

 

Dokazano je da deca kojima roditelji čitaju pre spavanja ostvaruju mnogo bolje rezultate na školskim i opštim testovima inteligencije za razliku od njihovih vršnjaka kojima roditelji nisu čitali basne, bajke ili priče za laku noć. Deca koju su roditelji od malena navikli na čitanje, kao tinejdžeri neće imati problema sa učenjem i čitanjem lektire. Prilikom čitanja priča deci isključite radio, televizor i sve što vas može ometati. Priče za laku noć bi trebalo da budu umirujuće i lake.

 

One imaju dugoročni učinak na psihu i kognitivne sposobnosti deteta. Dokazano je da deca koja su slobodno vreme provodila uz knjigu, a ne uz televizor, kao orasla su postizala veoma dobre poslovne uspehe.

 

Autor: MamaiBeba.rs

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj
internet prodavnici 
MAMA I BEBA

  • ZEKA KOJI JE STRAŠNO ŽELEO DA ZASPI

  • PIŠI-BRIŠI SVEZNALICE U OBDANIŠTU mlađi i srednji uzrast 3+

  • Odrastanje sa Maksimom DOSADNO MI JE

Slični postovi

15 saveta o igračkama

Kako odabrati igračke prema uzrastu deteta

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.