Online shop

Dečji rođendan

Organizacija dečjeg rođendana nije nimalo laka, jer mališani imaju različite zahteve i želje. Dečji rođendani sinonim su za radost, smeh, ciku i veselje. To su najlepše uspomene iz detinjstva i trenuci kada nastaju omiljene fotografije.  Međutim, organizacija dečjeg rođendana nije nimalo laka, jer mališani imaju različite zahteve i želje. Zbot toga je najbolje, savetuju psiholozi, da sa decom razgovarate o tome kako oni zamišljaju idealnu rođendansku zabavu.

 

Stručnjaci tvrde da do treće godine deca nisu ni svesna šta se događa na njihovim rođendanima, pa tako prva dva možete organizovati onako kako vi mislite da treba. Ipak, već kod trećeg zatražite pomoć vašeg mališana. Ukoliko dete želi da proslavi samo sa svojim drugarima, nemojte da insistirate da zovete rodbinu i prijatelje. To je njegov dan i treba da izgleda onako kako dete želi.

 

Takođe, pitajte ga da li želi pozivnice, kakvu tortu bi najviše voleo, kao i da li bi uživao ako mu na proslavu dođe klovn. Mnogi mališani se plaše klovna i bučnih animatora, pa nemojte ništa da radite na svoju ruku, jer umesto iznenađenja dete može da se uplaši.

 

Ako organizujete rođendan u igraonici, osoblje se uglavnom pobrine za sve, pa se u dogovoru sa vama serviraju hrana i piće. Ako slavite kod kuće, uvek možete da ukrasite sobu natpisom “srećan rođendan”, balonima, igračkama, a na tržištu postoji i veliki broj posebno napravljenih tanjirića i pribora za jelo sa motivima dečjih omiljenih likova. To je praktično jer su tanjirići za jednokratnu upotrebu, pa će vam biti lakše da posle žurke pospremite kuću.

 

Psiholozi tvrde da nije loše da, na primer, izaberete temu rođendana. To treba da bude nešto što će slavljeniku biti zanimljivo i u čemu će uživati. To zavisi od uzrasta deteta i njegovih afiniteta, ali se tema najčešće bazira na omiljenom filmu, crtaću, knjizi, sportu... Teme koje nikad ne izlaze iz mode su gusari, vile, princeze, dinosaurusi, autići, vanzemaljci...

 

Ako dete želi da ima tematski rođendan onda sve tome prilagodite i obavestite goste kako treba da se obuku. Stručnjaci tvrde da je deci predškolskog uzrasta sasvim dovoljno da žurka traje dva, dva i po sata, a za mališane do četiri godine mnogo su bolje prepodnevne zabave jer su tada najodmorniji.
Što se tiče školaraca oni su nešto “izdržljiviji”, pa žurke možete da organizujete i u večernjim časovima, mada je najbolje da budu vikendom.

 

Ukoliko je vaš mališan rođen leti, tokom sezone godišnjih odmora, priredite mu zabavu na kraju školske godine, ili druženje sa drugarima iz vrtića dok ne krenu odlasci na more. Možete i da organizujete zabavu u zimskim mesecima, na primer tradicionalni novogodišnji maskenbal, koji će mu zameniti rođendan. Psiholozi tvrde da su deca koja su rođena leti ponekad jako nesrećna jer na njihov rođendan dođe tek po neka zvanica, pošto su deca na raspustu.


Na zabavi dozvolite ponešto što inače ne dozvoljavate. Na primer, pustite vaše dete da popije čašu gaziranog soka, ili da uživa u brzoj hrani. Rođendan je poseban dan i dete to treba da oseti. Neka samo izabere muziku i igre koje će igrati sa svojim gostima. Možete i da mu postavite malo drugačiju stolicu nego ostalim mališanima i to obavezno na čelo stola. Torta, takođe, treba da bude po dečjem ukusu, kao i svećice i vatromet. Dozvolite detetu da uživa, oseti se posebno i pamti svoj rođendan kao njlepši dan u godini.

 

Izvor: Novosti.rs

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • Maketa pločice (4M04563)

  • Pop Pop Hair Surprise 3 U 1 (558552)

  • Skwooshi masa za modeliranje SLADOLED SET (30024)

Slični postovi

Pokloni i novac

Pokloni za praznike

Igračke - da, ali koje

Pokloni za decu raznih uzrasta

Kako odabrati igračke prema uzrastu deteta

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.