Online shop

Porodica i karijera

Kako  uskladiti porodicu i karijeru?

Kako uspostaviti  ravnotežu između privatnog i poslovnog života, između porodice i karijere?  To je pre svega lični izbor. Najveći izazov predstavlja pronalaženje načina kako uskladiti vreme koje želimo  provesti sa  porodicom i vreme ispunjeno poslovnim obavezama. Svi žele srećan i ispunjen život, zato je potrebno odrediti i uskladiti prioritete koji podrazumevaju uključivanje i muškaraca i žena u privatne i poslovne aktivnosti.  Ne uspevaju svi uskladiti lične i poslovne ciljeve, zato je veoma bitno razgovarati sa partnerom o vašim prioritetima.


Usponi u ostvarivanju poslovne karijere ne treba automatski da isključe i ostvarivanje porodičnih ciljeva i obrnuto. Razvijanje porodice ne mora negativno uticati na ostvarivanje karijere i napredovanja na poslu. Morate odlučiti šta je najvažnije za vas. Pogledajte sve što radite i koliko vremena na to trošite, kakav vam je kućni budžet i da li možete štedeti, kao i da li možete vi ili partner promeniti svoje poslovne obaveze ili smanjiti broj radnih sati. Učestvovanje muškaraca u porodičnim obavezama poslednjih godina se značajno promenio.

 

Ali, statistički gledano, broj sati koje žena provodi na roditeljstvo i kućne poslove i dalje je značajno veće u odnosu na broj sati koje muškarci provode na iste zadatke. Pogledajte raspodelu rada u svojoj porodici i pokušajte promeniti odgovornosti tako da što ravnomernije podelite teret, a da i vi i vaš partner budete zadovoljni.  Možete kombinovati mnoge vaše zadatke (šetnja sa bebom i partnerom, zajedničko kupanje bebe kako bi porodica zajedno provodila vreme). Vaše dete će samo jednom biti beba, zbog toga provodite što više vremena  u igri sa njom.

 

Autor: MamaiBeba.rs

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj
internet prodavnici 
MAMA I BEBA

  • KIDS II BS KOLEVKA SA POSTOLJEM ZELENA (60131)

  • KIDS II DISNEY LJULJASKA/LEZALJKA WINNIE POO 60256

Slični postovi

Pravi posao za mame

Povratak na posao posle porođaja

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.