Online shop

U maminom i tatinom krevetu

Teško je ostati ravnodušan kada, usled košmara, dete drhteći i plačući uleti u krevet svojih roditelja. Da li je dozvoljeno roditelju da se tom prilikom razneži i ohrabri dete dopuštajući mu da zaspi sa njim, ili treba biti otvoren i postaviti granice?


Strah
Od oko druge godine života, dete se na neki način razdvaja od majke. Kada dođe vreme da spava, njegov nemir i ljutnja izlaze na površinu. Nije lako postati nezavistan i živeti kao potpuno odvojena osoba. Ono oseća potrebu da pronađe zaštitu koju je imalo tokom perioda kada je bilo beba. Plaši se da spava samo i najviše ga ohrabruje san u tatinom i maminom krevetu.Dete kao i svako dete, bez prestanka istražuje svet oko sebe, pa isto tako želi da se upozna i sa pravilima života odraslih, želi da razume vezu koja postoji između oca i majke. Želi da zna da li mama voli tatu istom ljubavlju kao i njega i zašto oni spavaju zajedno, sami, zašto zatvaraju vrata svoje sobe…


Bilo da dolazi iz razloga što je stvarno imalo noćnu moru, bilo da je ljubomorno na vaš odnos, treba ga odbiti da ostane sa vama i objasniti mu da je potpuno ispravno što vam se požalilo, ali da je to samo ružan san i pomoći mu da se umiri. Ispratite ga u krevet i objasnite da roditelji jednostavno imaju potrebu da spavaju zajedno, zbog čega ono nikako ne bi trebalo da se oseća manje važnim u porodici i samim tim ljubomorno.
 

autor: Mamaibeba.rs

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • KIDS II DISNEY LJULJASKA/LEZALJKA WINNIE POO 60256

  • KIDS II BS KOLEVKA SA POSTOLJEM ZELENA (60131)

Slični postovi

Strah od mokrenja u krevetu

Navikavanje na krevetac

1 komentara:

  • Anonymus
    25.03.2017.

    Ponekad mislim da je potrebno dozvoliti detetu da spava zajedno sa mamom i tatom u istom krevetu,jer to daje detetu osecaj spokoja i sigurnosti i to osecanje je toliko prijatno da ga ne treba uskracivati.Bolje je dozvoliti detetu, npr. jedamput nedeljno da spava sa mamom i tatom.Svima ce biti lepo,a dete nece vise biti tako naporno u svakodnevnim pokusajima da se uvuce u mamain i tatin krevet. :zzz ;-)

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.