Napravite najbolji zamak od peska

Postanite heroj plaže, pomozite svom detetu da napravi najbolji peščani zamak. Evo nekoliko trikova svetskog šampiona u toj “kategoriji” - Majka Mejsona.

Prvo nabavite neophodan alat: dve kofice (jednoj ćete morati da odstranite dno), jednu lopaticu, jednu kašičicu za kafu i jednu modlu za kolače u obliku kvadrata.

Drugi korak je pronaći pravo mesto na obali. “Vlažnost koja je potrebna kako bi kula ostala postojana možete lako proveriti. Dovoljno je da napravite grudvu od peska koja se neće raspasti ako je bacite u vazduh i ponovo uhvatite”, kaže Mejson za “Mens helt” (Men’s Health).

Stacionirajte se malo dalje od linije obale, bliže šetalištu. I počnite.

Napravite vulkan

Oblikujte vlažan pesak tako da sagradite planinu visine oko 60 cm, sa bazom od oko 90 cm2. Izdubite rupu na vrhu i sipajte vodu, kako biste pesak učinili kompaktnijim. Zatim izravnajte vulkan uz pomoć lopatice, kako biste dobili platformu prečnika oko 35 cm. Sagradite kule
Postavite koficu bez dna pored planine. Napunite je sa 7 do 8 cm peska, dodajte malo vode i pritisnite rukama. Kada se masa stvrdne sklonite koficu. Na taj način napravite četiri kule sa strane i jednu na platformi. Možete sa strane dodati pesak koji ćete utabati rukama, ako želite kose zidove.

Dodajte ukrase

Da biste postigli autentičan izgled, napravite kockice uz pomoć modle za kolače i postavite ih na vrh svake kule. Zatim se poslužite kašičicom da probijete prozore na zidovima. Kompletirajte remek delo tako što ćete napraviti kapiju uz pomoć štapića od sladoleda.

Izvor: Mondo

0 komentara:

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.