Online shop

Podizanje dece - saveti

Pet saveta u podizanju dece

1. Ne dozvolite deci da vas zovu po imenu, već ih naučite da vas zovu “mama” ili “tata. Pravilan način obraćanja je prvi korak u učvršćivanju poštovanja i autoriteta.

 

2. Kada deca koriste ružnu reč ili reaguju na loš način, nemojte negativno uticati na njih.  Kada to rade,  nemojte reci: “To je loše!”, nego: ”To nije dobro!”.Obratite više pažnje na njihovo dobro ponašanje, tako će misliti da roditelji ili odrasli manje pažnje obraćaju na decu sa lošim ponašanjem. Deca će primetiti kako vi nagrađujete dobro ponašanje, pa će nastojati da rade ono što je dobro.

 

3.Deci pokažite da ste vi glavni u vođenju domaćinstva. Teško je voditi decu i tražiti njihovo odobrenje u isto vreme. Kada pitate decu da urade njihove zadatke, nemojte reći: ”Uradite svoj domaći, u redu?!”, nego: ”Uradite svoj domaći, deco.”

 

4. Pre nego što postavite pravila, razmislite o njima pažljivo pre nego što ih sprovedete. Kada to uradite, ne menjajte ih brzo.  Ostanite pri svojim pravilima. Deca neće shvatiti vaša pravila ozbiljno ako im vi niste dosledni.

 

5. Deca imaju svoje individualne jačine i slabosti, zato nemojte upoređivati svoju decu. Neka deca su dobra u sportu, neka u umetnosti i sl. Kada ih poredite pogoršavate kompleks inferiornosti nefavorizovanog deteta.

 

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • Bebina prva knjiga o oblačenju

  • Kapitalizam za decu

  • Nevaspitanje

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.