Online shop

Pravi posao za mame

 

Šta je primarni posao mame? To nije kuvanje večere, menjanje pelena i sl. Najvažniji zadatak mame jeste negovanje njene dece. Ali šta to tačno znači? Većina nas ima nejasan pojam o tome kako negovanje treba da izgleda, ali evo nekoliko specifičnosti.


Mamino negovanje počinje od “negovanja ličnosti” u detetovom životu. Ona ne samo što održava dete čistim, sitim, toplim i suvim, ona takođe pomaže svojoj deci da se u potpunosti razviju sipajući život u njih.  Negovanje ispunjava vaše dete živošću.


Negovanje podrazumeva potrebno vreme za igru i čitanje. Mama ulazi u svet deteta da vidi stvari iz njegove perspektive. Ona pruža nesebično razumevanje sa pozicije snage i podrške. To je tačno bez obzira šta se ona dogovorila sa detetom koje je tek prohodalo ili sa tinejdžerom.Kao i tate, i mame imaju prirodni nagon da zaštite svoju decu. To ih može dovesti do toga da pređu granicu između negovanja i uzaludnih pokušaja kontrole.


Ne možete kontrolisati rezultate, ali možete pomešati prave sastojke. Možete tražiti da znate svoju decu kao pojedince, različite kao što bi mogli biti, i izvući najbolje iz svakoga. Možete pokazati primer kako da istraže život sa uživanjem. Vaše negovanje može preći u emotivni i duhovni rast.


Pre nego što se osetite opterećeno sa miljom dugom listom nikada je nemojte pratiti, negovanje nije “uraditi sve” ili uraditi savršeno. Radi se o tome da uradite najbolje što možete – bez izluđivanja sebe ili lude vožnje jer ne brinete o sopstvenim potrebama. Nećete biti u stanju da negujete svoju decu ako ste iscrpljeni.


Takođe, vodite računa o sebi. Treba Vam dobro raspoloženje da biste ga preneli na svoju decu.

 

Autor: MamaiBeba.rs

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici Mama i Beba

  • KIDS II GLODALICA ZA BEBE 8172

  • Happy world baby mekane kocke (08307)

  • Toranj kupa sa slovima i brojevima 9 komada (GLO05145)

Slični postovi

Povratak na posao posle porođaja

Nagrađivanje kada i kako?

1 komentara:

  • Anonymus
    18.05.2017.

    Odlican clanak.
    Nazalost, vjerovatno ga nece procitati oni koji treba malo da pomognu mami...

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.