Online shop

Kako vratiti staru liniju nakon porođaja?

Buduće mame često brinu da se nakon trudnoće i porođajaKako vratiti staru liniju nakon porođaja? njihovo telo ne može vratiti u prvobitnu formu, ali nema razloga za brigu. Hranite se zdravo i redovno se bavite umerenom fizičkom aktivnošću i tokom trudnoće, tako da kada Vaš mališan bude slavio prvi rođendan, već ćete biti u fit formi, možda ćete čak i bolje izgledati nego pre trudnoće. Evo par saveta kako da u tome uspete:

• Budite realne
Želite da vežbate i budete aktivne tokom trudnoće, ali u tom stanju ne treba preterivati sa vežbama. Zaboravite na trčanje ili na trbušnjake. Ključ je u umerenosti i laganim vežbama za opuštanje.

• Ojačajte
Sada je vreme da ojačate da biste mogle da izdržite sve napore koji će Vas pratiti i tokom naredne trudnoće, porođaja i majčinstva uopšte. Počnite da radite vežbe opterećenja (uz konsultacije sa lekarom i fitnesstručnjakom) dva do tri puta nedeljno. Radite čučnjeve, sklekove, uvežbajte zamah, radite vežbe za bicepse i tricepse – sve to, naravno, radite oprezno.

• Ostanite fit
Ukoliko ste se i pre trudnoće bavile sportom, nakon porođaja, ako Vam lekar da zeleno svetlo, možete počeeti sa laganim džogiranjem. Ako nikada ranije niste trčale i džogirale, nabolje je da idete u duge šetnje koje će Vam povećati izdržljivost i poboljšati cirkulaciju.

• Ostanite fleksibilne
Neke žene imaju naporne trudnoće tokom kojih mogu spoznati bolove kakve nisu imale ranije. Buduće mame sebi mogu olakšati potencijalne bolove uz blagotvorne aktivnosti kao što su joga i pilates, i naravno, u školama za trudnice mogu dobiti korisne savete i naučiti koje vežbe da praktikuju.

Tekst priredila Milena Pantelić / saradnik portala MamaiBeba.rs

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj
internet prodavnici 
MAMA I BEBA

  • DNEVNIK BUDUĆEG TATE

  • Radosnica "Moje prve uspomene" sa ćebencetom za utehu

  • Nevaspitanje

Slični postovi

Postpartum dijeta - Ishrana porodilja

Dijeta u trudnoći je zabranjena

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.