gototopgototop

Trudnoća

  • Trudnoca
  • Trudnoca

Beba

  • Beba
  • Beba

Porodica

  • Porodica
  • Porodica

Vaša iskustva

Galerija

E-mail Novosti

Anti-spam pitanje 3+4=?
Ime:
Email:

Klinfo.hr

Besplatan sport

Zavod za udžbenike

Magično Bilje časopisPirsing i trudnoća

PDFŠtampaEl. pošta

( 7 Glasova )
Pirsing i trudnoća, 3.9 out of 5 based on 7 votes . MamaiBeba.rs

Mislite li uraditi pirsing na bradavici dojke, polnom organu ili pupku, razmislite! Bušenje kože za vreme trudnoće je rizično.
Bušenje kože za vreme trudnoće je rizično jer može doći do infekcije koja se može proširiti krvotokom. Pirsing i trudnoćaPrema tome, kada ste trudni, imunitet je oslabljen pa ste osetljiviji na infekcije.

Šta ako ste već uradili piercing, tj. već ga imate odranije i trudni ste? Ne bojte se, postojeće stanje tela ne može štetiti nerođenom detetu. Pročitajte dalje savete kako se brinuti o svom pirsingu.

Moram li odstraniti prsten iz pupka?

Neće samo vaš omiljeni par farmerica postati neudoban kako se budete proširivali u struku. Ako postane pretesno za vaš prsten u pupku, odstranite ga ili ga zamenite udobnijim komadom nakita.

Zamenite svoj prsten nakitom za telo izrađenim od titana ili teflona (poznat kao PTFE ili politetrafluoretilen) koji se prilagođava pupku koji raste. Verovatno nećete morati preduzeti ovakve mere predostrožnosti ako je pirsing u pupku najmanje tri ili četiri godine, jer je manje verovatno da će se rupa zatvoriti.

Ako vam je pirsing tokom trudnoće udoban i vaš lekar to odobri, ostavite ga. Verovatnoća da će pirsing uticati na sam porod vrlo je mala.

Rez koji se koristi za vreme većine carskih rezova nalazi se kod bikini linije i ne smeta mu prsten u pupku. A ako slučajno prsten u pupku bude uzrokovao probleme tokom porođaja, lako se može ukloniti.

Kako čistiti prsten u pupku?

Važno je održavati pirsing čistim, posebno onaj u pupku jer je podložniji infekcijama. U pupku se lakše skupljaju bakterije. Pažljivo perite to područje običnim sapunom i toplom vodom.

Moram li ukloniti pirsing s bradavice?

Kada je reč o pirsingu na bradavici dojke, najbolje ga je ukloniti kad ste trudni, pogotovo ako dojite. Pirsing predstavlja rizik od gušenja za vaše dete. Prsten na bradavici onemogućava da dete ispravno obuhvati dojku te mleko može teći kroz rupu od pirsinga.

Najbolje je da uklonite pirsing s bradavice i pustite da rupa zaraste. Kad dete ne bude više sisalo, možete ponovo bradavicu ukrastiti pirsingom.

Treba li ukloniti pirsing sa polnog organa?

Neka udobnost bude vaš vodič. Ako vam genitalni pirsing ne smeta tokom trudnoće, ostavite ga.

Ipak, uklonite ga kako se bliži termin porođaja, jer širenje koje se događa za vreme porođaja može dovesti do toga da se pirsing otrgne i tako dođe do dodatne traume.

Brinite se o svom pirsingu na polnom organu kao i pre trudnoće, pažljivo perite to područje običnim sapunom i toplom vodom.

 


Izvor: Roda.hr

comments

Postavi komentar


Security code
Refresh


Škola Za Roditelje - Jelena Holcer

Pitajte pedagoga-dečijeg psihologa

Kalkulator visine

Written on 16 novembar 2009, 03.28 by mamaibeba
Beba: Beba se sprema za dan kada će izaći iz vas. Vaše telo: Ako čitate ovo verovatno ste prekoračili termin porođaja. Ali morate znati da se samo 5...
124612.7087378640777
Written on 16 novembar 2009, 03.25 by mamaibeba
Beba: Beba je teška 3400 grama,  a dugačka oko 37 cm mereno od temena do dna stražnjice.Vašoj bebi će možda biti malo otečene grudi, čak i ako je muško...
214424.04
Written on 16 novembar 2009, 03.22 by mamaibeba
Beba: Beba je teška 3250 grama, a dugačka oko 36 cm od temena do dna stražnjice. Lanugo dlačice su verovatno otpale, a  na glavi je ipak ostalo dosta...
162654.3035714285714
Written on 16 novembar 2009, 03.19 by mamaibeba
Beba: Beba je teška oko 3100 grama, a dugačka oko 35 cm mereno od temena do ispod stražnjice. Beba se već lagano udebljala, uskoro će joj obim struka...
271284.0178571428571
Written on 16 novembar 2009, 03.16 by mamaibeba
Beba: Beba je teška oko 2900 grama i dugačka oko 35 cm mereno od temena do stražnjice. Sada će se njen rast pomalo usporavati. Ako nosite dečaka on će...
286304.66