Online shop

Aspartam (veštački šećer) i neplodnost

Prvobitno otkriven 1966, dok u potrazi za lekom čira, aspartam je odobren od strane FDA (Administracija za hranu i lekove) 1974, kao dodatak jelima; sledi povlačenjeAspartam - Veštački zaslađivač na osnovu pokazane zabrinutosti javnosti zbog činjenice da supstanca proizvodi tumore mozga kod pacova; sledi odobrenje ponovo 1981.  pod pritiskom lobija bezalkoholnih pića uprkos tri FDA naučnika koji su nastavili da izraze svoje ozbiljnu zabrinutost za zdravlje. Nalazi se u hrani i napicima kao i “sugar-free” žvakaćim gumama, pod fabričkim nazivima: NutraSweet, Equal, Spoonful, Equal-Measure..

Trenutno, u Centru za okružujuću onkologiju na Univerzitetu u Pitsburg institutu za rak, Dr Devra Dejvis tvrdi da su svi naučni dokazi koji se odnose na aspartam su bili ubedljivi. "Negativan po ljudsko zdravlje".

Jer dijet sodu i dijetalni prehrambeni proizvodi industrije mega-milijarderski dolarski poslovi godišnje su u poziciji da izgube velike svote novca ako "bona fide" informacije (lat. u dobroj veri) o nepovoljnom uticaju od aspartama postanu priznate od strane javnosti i FDA (FDA je imao više od 10.000 žalbi koje se odnose da aspartam i ignorisali su oštar protest do sada), opasnosti od aspartama i njegovog uticaja na ljudsko telo i reproduktivno zdravlje i dalje su pomalo čuvana tajna od strane nekih sila.

Dakle, kako se ovo odnosi na plodnost?

Pre mnogo godina, dr Džejms Bouven, dr je rekao FDA "Svaki poznati metabolit aspartama je označen ili sumnjive toksičnosti i očigledno nebezbedan za ljudsku upotrebu."

Pored toga on je izjavio: "U svakoj tački u procesu plodnosti, aspartam uništava. To uništava ženski polni odgovor i izaziva muške seksualne disfunkcije. Pored ovoga, aspartam remeti razvoj fetusa prekidom trudnoće (pobačajem) ili izaziva oštećenja. I ako je živo dete rođeno, aspartam je možda gnusno oštetio DNK bebe proklinjući buduće generacije."

Prema profesoru pedijatrije i genetike sa Emori univerziteta, dr Luju Elsasu u svedočenju pred Kongresom još 1987, "Aspartam je dobro poznat neuro-toksin i kancerogeni i teratogeni (proces koji ometa normalni prenatalni razvoj, zbog čega dolazi do formiranje jedne ili više razvojnih abnormalnosti fetusa). U nekim [još nedefinisana] doza, aspartam će nepovratno [u razvoju deteta, ili mozga fetusa] proizvesti neželjene efekte. Placente koncentriše fenilalanin i to izaziva mentalnu retardaciju. "
"Nakon konzumiranja dijet sode, telo razbija aspartam u tri kategorije, jedan molekul svakog: arginin, fenilalanin i metanol. Na 30 stepeni Celzijusa, aspartam postaje veoma problematičan; karcenogen ".

Asparagin: Bezopasni, to je razbijeno u alanin, amino kiselinu, i oksaloacetat, organsko jedinjenje.

Fenilalanin: alergen za neke ljude, to je podeljen na najviše tirozin, amino kiseline, a u manjoj meri u feniletilamin, alkaloid, i fenilpiruvat.
Metanol: (drvni alkohol) se deli dalje na mravlju kiselinu (otrov mravljeg ujeda) i formaldehid koji je kancerogen.

Prema Ronaldu Frejzeru, dr. Prirodnog zdravlja (stepen zvanja u medicini)", svaka dijetalna soda sa aspartamom proizvodi oko 20 mg metanola. Metanol se razbija dalje na 6 mg formaldehida koji je tri puta veća količina od dnevnog EPA (agencija za zaštitu životne sredine) limita. To je 30 puta veća granica od one u Nju Džersiju, 100 puta veća od limita u Kaliforniji, a 300 puta od one u Merilendu ".

Predlagač aspartam detoksikacije, tvorac programa dr Dženet Star Hal tvrdi "Aspartam je opasan hemijski aditiv hrane, a njegova upotreba tokom trudnoće i od strane dece je jedan od najvećih savremenih tragedija svih". Ona je zaključuje da se od 1981 Amerikanci koriste proizvode koji sadrže otrov "aspartama", a broj žrtava se gomila. Oni uče od sebe-samih da su mnogi od njihovih zdrastvenih reproduktivnih problema direktan rezultat dugogodišnje aspartamske potrošnje.
Niste još ubeđeni?

Na završnoj belešci, čak i OSHA i HUD imaju pravila i propise koji prate veze sa izlaganjem formaldehidu.
Uzmimo u obzir činjenicu da je OSHA reguliše izlaganje formaldehida kod ljudi na radnom mestu. Oni ga takođe smatraju kao poznatim kancerogenom i usvojili Dozvoljenost izloženosti nivoa 0.75 ppm  i akcije na nivou od 0,5 ppm.

Izvor: http://getpregnant.org/featured-right/the-truth-about-aspartame-and-infertility
Pripremio za portal MamaiBeba: Danijel Đ.

  • Knjiga o deci

  • Larousse - Nega novorođenčeta

  • Tuča

Slični postovi

Radne navike dece mlađeg školskog uzrasta

Mаle stvаri su velike stvаri – rаzvijаnje rezilijentnosti kod dece

Rana dečija masturbacija

Uticaj odraslih na razvoj govora kod dece

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.