Online shop

Opuštanje i masaža

Važno je znati opustiti se tokom trudnoće, kako mentalno tako i telesno jer će vam to pomoći da se odmorite. Znajući kako ćete opustiti svoje  telo tokom porođaja, omogući će vam da to činite sa  trudovima a ne mimo njih.

Telesno opuštanje

Počnite tako da se udobno smestite i pripazite na to da svaki deo vašega tela bude poduprt. Zatim se usredsredite  na napetost i opuštajte svaki deo svoga tela. Počnite od nožnih prstiju i činite to postupno prema glavi i zatim natrag dole prema prstima. Sa vremenom ćete se nakon ove vežbe osećati lepo i opušteno.

Mentalno opuštanje

To zahteva duboku koncentraciju i zato vam mora biti sasvim udobno i na mirnom mestu gde vas niko neće ometati.Odložite misli i usresredite se na svoje disanje. Udahnite duboko i zadržite dah nekoliko trenutaka pre nego ga potpuno ispustite. Kad jednom ovladate pravilnim obrascem disanja, provertite jesu li vam opušteni mišići, pa dopustite svojim mislima da odlebde. Kad to učinite, zamislite da plutate lagano na mirnoj površini vode ispod vedrog plavog neba sa mirnim okruženjem.

Ostale tehnike

Masaža je izvanredan način opuštanja napetosti. Najbolje se izvodi na goloj koži, ali ako vam se čini da je vaša koža posebno osetljiva, može se sprovesti preko tanke pamučne spavaćice. Masažni pokreti trebaju  biti čvrsti, blagi i ritmični.
Aromaterapijska masaža koristi eterična ulja koja se dodaju vezanim uljima pre nanošenja na vašu kožu. Neka eterična ulja bi mogla biti opasna tokom trudnoće jer mogu izazvati kontrakcije materice, zato morate svaki put tražiti kvalifikovani stručni savet. Mnogi aromaterapeuti uopšte ne primaju na tretman trudnice. Mnogi od njih koji tretiraju buduće majke, rade to samo nakon šestog meseca njihove trudnoće. Jedna delotvorna mešavina je razrađen rastvor prave lavande, jasmina i ruže u slatkom bademovom ulju, smatra se blagotvornom tokom porođaja.


U akupunkturi se koriste tanke igle za stimulaciju meridijanskim tačkama smeštenim na energijskim linijama tela sa ciljem ponovnog uravnoteženja energijskih protoka. Tretman može pomoći u ublažavanju bolova u leđima, a smatra se da neke tačke na telu stimulišu kontrakcije materice, pa je važno posetiti iskusnog akupunkturologa i dati mu do znanja da ste trudni.

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj internet prodavnici MAMA I BEBA

  • Bubchen dečiji šampon za kosu i regenerator Princess Rosalea 230 ml (67429)

  • ZAŠTITNA KREMA ZA BEBE SA PANTENOLOM 100ML BUBCHEN

  • CANPOL NAPRSTAK ZA PRANJE ZUBA 9/117

Slični postovi

Masaža za bebe

Akupunktura u trudnoći

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.