gototopgototop

Trudnoća

  • Trudnoca
  • Trudnoca

Beba

  • Beba
  • Beba

Porodica

  • Porodica
  • Porodica

Vaša iskustva

Galerija

E-mail Novosti

Anti-spam pitanje 3+4=?
Ime:
Email:

Klinfo.hr

Besplatan sport

Zavod za udžbenike

Magično Bilje časopisRaspored prenatalnih kontrola

PDFŠtampaEl. pošta

( 6 Glasova )
Raspored prenatalnih kontrola, 4.0 out of 5 based on 6 votes . MamaiBeba.rs

Tokom trudnoće ćete imati redovne kontrole da bi se utvrdilo da trudnoća i beba napreduju dobro.

6 NEDELJA :  POSETITE SVOG DOKTORA
Verovatno će se raditi neki testovi i lekar će započeti sa Vašim prenatalnim kontrolama. On će Vam objasniti koje vrste pregleda će uključivati kontrole. Koliko će se često vršiti kontrole zavisiće od toka trudnoće.  Kontrole uključuju:

8-12 NEDELJA – INICIJALNA  KONTROLA
Na Vašoj prvoj kontroli kod Vašeg lekara, notira se datum Vaše poslednje menstruacije, da bi se procenilo  kada je termin porođaja i uzima se Vaša detaljna medicinska istorija.  Nekoliko analiza se vrši.

UZASTOPNE  KONTROLE
Nakon prve kontrole, kontrole će se vršiti na svake četiri nedelje do 28 nedelje trudnoće. Od 28 do 36 nedelje kontrole se vrše na svake dve nedelje, posle čega se kontrole vrše češće, tj na svakih nedelju dana, sve do porođaja. Svaki put se vrše kontrole razvoja Vaše bebe i ujedno imate priliku da pitate sva pitanja koja Vam naviru sa napredovanjem Vaše trudnoće.

PRENATALNA  PRIPREMA
Prenatalna (antenatalna) priprema pomaže da se pripremite za porođaj, dobijate savete o nezi bebe i upoznajete se sa ostalim ženama u istom stadijumu trudnoće. To će takođe pomoći Vašem partneru oko njegove uloge u porođaju : neke pripreme čak podrazumevaju samo seanse za očeve. Priprema se obično započinje desetak nedelja pre porođaja. Ona može biti organizovana od strane Vaše ordinacije, babice, zdravstvenih centara ili Vašeg doktora. Možete pitati Vašeg doktora o tome šta se nudi u Vašem gradu.

 

Autor: klinika-papic.co.yu

comments

Postavi komentar


Security code
Refresh


Vaši komentari