Online shop

Trudnoća i vežbanje na spravama

Vežbanje u trudnoći pruža niz prednosti, pod uslovom da je trudnoća uredna i da se redovno kontrolira. Aktivne trudnice su u boljoj telesnoj kondiciji, kvalitetnije spavaju, imaju bolju cirkulaciju, pravilnije dišu, i što je najvažnije, lakše podnose porodjaj.

Kada smete vežbati u trudnoći?

Ako vam ginekolog nakon svakog pregleda odobri vežbanje i izda potvrdu o urednoj trudnoći i tokom vežbanja ne osećate simptome poput neobičnih bolova, probadanja i vrtoglavice slobodno uživajte u telesnim aktivnostima.

 

Kroz trudnoću telo se menja pa se i vežbanje treba prilagoditi mesecu trudnoće.

 

U prvom tromesečju mnoge žene još ne znaju da su trudne pa vežbaju prema uobičajenom programu treninga. U tom periodu, naglasak je na jačanju područja stomaka, leđa i karličnog pojasa te se vežbe sastoje od položaja koji će se u druga dva tromesečja najčešće izbegavati. U prva tri meseca bi vežbanje na orbitreku bilo idealno jer se povećava kondicija, jačaju trbušni mišići, jačaju mišići  leđa koji su jako bitni za kičmu koja je u trudnoći pod večim opterećenjem.

 

U drugom, a pogotovo trećem tromesečju stomak raste pa bi se vežbe za stomak trebale izbegavati, za održavanje kondicije, te jačanje mišića karlice i nogu je idealan bicikl s naslonom, on pruža leđima preko potrebnu podršku.

 

Kod vežbanja je bitno da vam puls ne prelazi 140 otkucaja u minuti i da se tokom vežbanja osećate ugodno i da vam vežbanje bude prijatno, a ne naporno.

Kada je u pitanju fitnes program, brend Xplorer se prethodnih godina uspešno pozicionirao na tržištu, u proizvodnji fitnes programa i sprava za svakodnevno vežbanje, zahvaljujući kvalitetu proizvoda, inovativnom dizajnu.

Xplorer asortimanu se mogu pronaći eliptični trenažeri, sobni bicikli, gladijatori i steperi, i po akcijskim cena poručiti putem sajta www.trafika.online.rs

 

Slični postovi

Vežbanje u trudnoći

Trčanje u trudnoći

Kegelove vežbe za trudnice

Vežbajte sa loptom u trudnoći

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.