15. Nedelja trudnoće

Beba

Beba je duga oko 10 cm, a teška preko 50 g.  Noge su već dosta narasle, a kosti postaju sve čvršće. Uši su skoro već razvijene, a oči se polagano približavaju. Obrve su počele da rastu, a celo telo bebe obraslo je dlačicama koje se nazivaju lanugo.

Vaše telo

Trudnoću više nećete moći skrivati, jer se ona svakim danom sve više primeti na vašem telu.
U ovoj nedelji trudnoća vas počinje ostavljati doslovno bez daha jer kako se materica širi ostavlja manje prostora plućima da se šire.  Ne trebate se zabrinjavati, ali ukoliko ne možete doći do daha, čini vam se kao da će vam srce iskočiti iz grudi ili vam prsti poplave zovite hitnu pomoć.
U trudnoći su česte upale mokraćnih kanala  i vaginalne infekcije pa sve promene u mokraći ili vaginalnom sekretu prijavite ginekologu.

Tata

Kod nas službeno ne postoje grupe koje okupljaju buduće očeve, što ne znači da se ne možete i privatno povezati s nekima od njih. Možda Vam oni olakšaju da shvatite šta osećate i tako složite sve kockice u glavi.

{swf}3D-trudnoca/15-nedelja{/swf}

 

1 komentara:

  • 15 nedelja trudnoce
    19.09.2012. 15:04
    .ja sam u 15-toj nedelji trudnoce,medjutim dobila sam kontrakcije grlic materice mi je dosta cvrst i napet..jel to moze da bude veliki prolem? pomozite :sigh:

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.