22. Nedelja trudnoće

Beba

Beba je dugačka 19 cm, mereno od temena do dna stražnjice i teška oko 350 grama. Na glavi ima nešto kose, a već ima obrve. Vaša beba sada ima oči, iako dužice još uvek nisu pigmentirane.
Od pet čula u materici se prvo razvija čulo dodira. Tako da se ne smete iznenaditi kada primite dosta udaraca od nje u unutrašnjosti stomaka. 
Ukoliko je dečko testisi su formirani i  spuštaju se iz unutarašnjeg dela tela u mošnice.
Imunološki sistem je razvijen, pa ga beba počinje da koristi kako bi se zaštitila od infekcija.
Takođe, neurološki sistem je već dovoljno razvijen da beba može procesuirati sve što otkrije oko sebe.

Vaše telo
Ovo je najljepši deo trudnoće. Stomak nije previše velik da bi vam smetao, a hormoni su se primirili. Iako ćete primetiti da vam ne odgovaraju neki ukusi koje ste voleli ranije, a takođe i parfem koji ste obožavali sada vam može okrenuti stomak.

{swf}3D-trudnoca/22-nedelja{/swf}

3 komentara:

 • Sanela
  23.03.2011. 07:32
  moja mala bebica....ja sam u 22 sedmici....i mnogo se dobro osecam....nasa mala beba je okrenuta tako da jos uvek neznamo sta je....ali bitno je da je zivo i zdravo...tako da mi i necemo da pitamo vise sta je neka nam bude najlepse iznenadjenje :)
 • my baby
  03.01.2012. 22:45
  Pozdrav za sve buduce mame.mi smo sada stari 22 nedelje.prosle nedelje smo bili na 4d ultrazvuku i saznali smo da cekamo curicu,teska je 530g i lepo napreduje,imamo i cd i osecaj je neopisiv da mozete da vidite vasu nerodjenu bebu tako zivo.
 • Kamicak90
  20.02.2012. 12:15
  I ja sam u 22goj nedelji i jedva cekam da vidim moju bebicu :P

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.