Online shop

Četvrta nedelja trudnoće

Četvrta nedelja trudnoće

Beba je sada embrion veličine zrna maka i ima dva sloja: epiblast i hypoblast od kojih će se razviti svi njeni organi i delovi tela. Primitivna placenta sada takođe ima dva sloja. Njene ćelije formiraju mali tunel do unutrašnjosti materice koji će pomoću vaše krvi snabdevati embrion kiseonikom i hranljivim materijama.

Šta se dešava sa mojom bebom?
Vaša beba je završila svoj put od jajovoda do materice i ugnezdila se u sluznicu materice. Neke žene tvrde da osećaju kad se to desi u vidu grčeva. Čim se dragocena loptica smesti u svoj novi dom, počinje da se deli na dva dela. Jedna polovina se sada zove emrion i to će biti vaša beba, a druga polovina postaje placenta u kojoj će beba boraviti narednih 8 meseci. Oni zajedno formiraju amnionsku tečnost, tj. plodovu vodu.

Šta se dešava sa mojim telom?
Ako ste u ovoj nedelji uradili test trudnoće, biće pozitivan. Vaše telo se priprema za bebu! Kada se izvrši implanatacija blastocita u zid materice, kod 30% žena može doći do blagog krvarenja, ili simtopa sličnih predmenstrualnim, kao što su grčevi, nadutost i promene raspoloženja. Nema razloga da brinete zbog ovoga, sve je u redu sa vašom trudnoćom.
 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj
internet prodavnici 
MAMA I BEBA

  • Samopouzdana deca

  • Još tajni srećne dece (tvrd povez)

  • Vodič za roditelje

Slični postovi

Peta nedelja trudnoće

Šesta nedelja trudnoće

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.