6. Nedelja trudnoće


Beba

Veličine je otprilike zrna graška, ali već se počinje formirati kičma i nervni sistem, a u ovoj nedelji i glava postaje vidljiva. Srce počinje da kuca. Beba već ima svoj kardivaskularni sistem i može biti različite krvne grupe od majke.  Vrlo je osetljiva na drogu, lekove, viruse i bakterije koji kroz posteljicu mogu da stignu do nje.
Mnogi defekti nastaju upravo u ovom razdoblju pa pazite na životni stil, ali svaka je trudnoća zasebna. Nema razloga za paniku. Ono što može biti pogubno u nekim slučajevima, u drugim je potpuno bezopasno.

Vaše telo

Iako ste trudni već 6 nedelja po veličini stomaka to ne možete primetiti, a veća je mogućnost da ćete u ovom razdoblju i nešto izgubiti na težini zbog povraćanja i mučnine.

Tata

Za Vas je ovo definitivno jedan od čudnijih nedelja u životu. Bez obzira žurite li se svima objaviti radosnu vest ili ste odlučili sačekati, žena Vam se još ne oseća trudnom, Vi definitivno ne osećate ništa i sve se odvija nekako smušeno. Normalno je i da imate podvojene osećaje, čak i ako ste planirali dete. Sada je već važno da počnete razgovarati sa partnerkom o svemu što osećate.

{swf}3D-trudnoca/6-nedelja{/swf}

 

1 komentara:

  • 20.08.2011. 10:15
    Zdravo svim ja isto sam trudna 6 nedlje jako se povracam dalije to normanlo
    :sad:

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.