Online shop

Šesta nedelja trudnoće

Šesta nedelja trudnoće
Vaša beba je sada veličine zrna graška (4-7mm) i ove nedelje će joj se formirati lice! Vreme je da zakažete posetu ginekologu.

Šta se sada dešava sa mojom bebom?
Uskoro će se formirati lice vaše bebe – to su sada samo mali otvori koji će se formirati u usta i nozdrve za nekoliko nedelja. Tu su i tamne flekice koje će se formirati u oči, a mali nabori sa strane će biti uši. Beba ima tek naznake udova, kičma će početi ubrzano da se formira, a trenutno izgleda kao rep. Bebino srce će početi da kuca oko 110 puta u minutu i može se, zapravo, videti na ultrazvuku počev od ove nedelje.

Šta se dešava sa mojim telom?
Vaši bubrezi sada brže rade. Iako spolja ne izgledate drugačije, možda ćete imati osećaj mučnine, nadutosti i ješće vam se hrana koju pre niste voleli. Piški vam se svakih pet minuta, posebno kad spavate. Na sreću, ovaj pritisak će popustiti početkom drugog trimestra. Ipak nemojte prestati da unosite tečnost – vašem telu je ona potrebna. Opuštaju vam se stomačni mišići da bi se napravilo mesta za rastući stomak.
Materica se širi.

 

Količina krvi u vašem organizmu se povećava, posebno u materici, grudima, bubrezima i kičmi (još jedan razlog zašto vam se češće ide u toalet). Grudi vam se povećavaju i postaju osetljivije. Osećate umor: vaše telo gaji bebu i to je normalno. Idite ranije na spavanje, a uključite i blage vežbe kao što su pešačenje ili joga. Ukoliko patite od nadimanja i konstipacije (zatvor), pijte što više vode i jedite hranu bogatu vlaknima. Sada je vreme da posetite ginekologa gde ćete biti pregledani (bris, krv i mokraća). Što se tiče vaše lepote, preporuka je da izbegavate farbanje kose (senčenje ne dodiruje koren, pa je to bezbedniji način).

 

 

Kompletan asortiman proizvoda namenjen bebama možete pogledati i poručiti u našoj
internet prodavnici 
MAMA I BEBA

  • LORELLI BERTONI KADICA 84 CM (1013012)

  • LORELLI BERTONI KADICA 100 CM (1013013)

  • LORELLI BERTONI KADICA 100CM LITTLE KINGDOM (10130420000)

Slični postovi

Sedma nedelja trudnoće

Osma nedelja trudnoće

0 komentara:

Ostavi komentar

Prijavite se za newsletter

Budite u toku kad objavimo nove savete za mame i njihove najmilije.